Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Analiza utakmice

'Hrvatska nikad nije imala takvog igrača kao što je Modrić!'

Luka Modrić
Foto: Reuters/Pixsell
1/8
04.06.2017.
u 14:38

– Pjanić i Khedira nisu mogli parirati Modriću, Casemiru i Kroosu, pa se Real najviše nametnuo u veznom redu.

Nogometni stručnjaci imat će što analizirati nakon finala Lige prvaka između Real Madrida i Juventusa (4:1). Prije svega, morat će objasniti što se to dogodilo talijanskoj momčadi u drugom poluvremenu.

– Uživao sam gledajući finale, bio je to uglavnom atomski nogomet. Najviše će se sigurno pričati o tom neshvatljivom kolapsu Juventusa u drugom poluvremenu. Vjerojatno je to posljedica toga što su u prvom dijelu igrali visoki presing, a kako nisu imali posjed lopte, nisu imali tu fazu regeneracije, pa su se previše istrošili. I nakon toga potonuli u drugih 45 minuta – objasnio je nogometni trener Krunoslav Jurčić, te dodao:

Real Madrid je pak tih drugih 45 minuta odigrao besprijekorno. Digli su se visoko, a Juventus je samo čekao u bloku i nije mogao izaći iz svoje polovice. Bio je to neshvatljiv, energetski kolaps talijanske momčadi.

Presudio vezni red

Madriđani su talijansku momčad najviše nadigrali u veznoj liniji.

– Pjanić i Khedira nisu mogli parirati Modriću, Casemiru i Kroosu, pa se Real najviše nametnuo u veznom redu. Također, Juve je drugo poluvrijeme imao dva igrača manje, jer Higuain i Dybala uopće nisu pomagali obrani – analizira Jurčić, koji je oduševljen igrom Luke Modrića u finalu.

– Modrić je katalizator, tvar koja poboljšava, ubrzava kemijsku reakciju. E, upravo tako on djeluje na svoju momčad. U prvom je dijelu imao malih problema jer je Isco ispadao, pa je morao pokrivati i njegovu poziciju, no u drugom je bio fenomenalan. I, zato ću još jednom ponoviti, Hrvatska nikad u povijesti nije imala igrača koji je toliko bitan za neku od najboljih momčadi svijeta – naglasio je Kruno Jurčić, te se osvrnuo i na igru drugog Hrvata u finalu, Marija Mandžukića.

– Mario je u prvom dijelu bio jako raspoložen, no u drugom se uklopio u sivilo svoje momčadi. Nije više išao naprijed kao u prvom dijelu, a samim time je postao i bezopasan. No, treba mu čestitati na fenomenalnom golu za 1:1.

Mandžinom majstorijom oduševljen je i Zlatko Dalić, donedavni trener Al Aina.

– Dugo nisam vidio ljepši gol, pogotovo u finalu Lige prvaka – kaže Dalić, koji smatra da je Realova pobjeda potpuno zaslužena.

– Juve je ove sezone većinu toga napravio na čvrstinu i kolektiv, ali protiv Reala, koji je individualno puno kvalitetniji, to nije bilo dovoljno. Igrali su odlično cijele sezone, ali finale je ipak pokazalo da Juve nije toliko moćan da se suprotstavi momčadi poput Reala. Igrači Juventusa su, pogotovo u drugom poluvremenu, napravili grešku što su se branili u bloku i čekali, umjesto da pokušaju igrati nogomet i biti opasni po gol suparnika. Dali su posjed lopte Realu, a to je bila velika pogreška, jer Madriđani su previše individualno jaki da taj posjed ne bi pretvorili u šanse, odnosno golove – kaže Dalić.

Je li Zinedine Zidane jučer nadmudrio svog kolegu Massimiliana Allegrija?

– Ne bih ja to tako rekao. Zidane jednostavno ima bolju momčad, mislim da je Allegri izvukao maksimum iz svojih igrača u ovoj cijeloj sezoni – rekao je Dalić, a Jurčić dodao:

Luka Modrić
1/15

– Zidane je pokazao da ima talent, pogotovo za stvaranje idealnih odnosa sa megazvijezdama u svojoj momčadi.

Ronaldo - mašina za golove

Igrač utakmice jučer je bez premca bio napadač Reala Cristiano Ronaldo. Njegova dva pogotka, za 1:0 i 3:1, prelomila su utakmicu.

– Možemo ga voljeti ili ne, ali Ronaldo je dokazao da je mašina za golove. Čak i kada izgleda da ga nema nigdje, odjednom postigne pogodak – kaže Dalić, ali dodaje da je kod drugog Ronaldovog pogotka presudan bio asistent Modrić.

– To je bila Lukina fantazija. Presjekao je loptu u fazi obrane, dao je pas, nastavio s kretanjem u sprintu, te na kraju uspio asistirati za gol – zaključio je Zlatko Dalić.

Komentara 8

Avatar Idler 3
Idler 3
15:14 04.06.2017.

Kolko je Luka dobar najbolje znaju oni kaj se nogometom i baviju - Mourinho, Ancelotti , Zidane....kod svih redom je bil standardni igrač sam su se naši jalnuši i nazovi-stručnjaci ščuđavali. Drago mi je jer polako i najveći tukci počinju shvaćat kak nemreš bit standardni tolko let i u tolko finala i još ih osvajat ak si lajbek. Istina, žal mi je i Juventusa jer su fakat srčano i športski došli do završnice, bez repova il sudačkih poguranaca.....al tu ih je ipak čekal Luka. Fali mu sam nekaj s repkom i to bude šlag na tortu sam kaj mu (nam) za to treba i pravi izbornik.

IV
ivan0360
14:54 04.06.2017.

E moj Daliću i Jurčiću, koliko su sva ta silna imena uzela Liga prvaka dok nije došao Modrić ? Nadam se da će se na Modriću ispraviti nepravda koja je nanesena Xaviju koji nikada nije proglašen najboljim nogometašem.

MU
muh
17:54 04.06.2017.

+Videčemo koliko valja uskoro ako se ne uplaši pa neče doči?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije