Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvat oduševio

Shearer nahvalio Modrića, baš kao i Španjolci: Luka je profesor!

Luka Modrić
Reuters/PIXSELL
04.06.2017.
u 08:40

Modrićev doprinos u finalu bio je, već po običaju, nemjerljiv. Prvi do heroja Cristiana Ronalda.

Ako je kojim slučajem u pripremi Modrićeva autobiografija, teško da bi mu u Hrvatskoj netko zamjerio ‘posudbu’ naslova životne priče boksačkog šampiona Muhameda Alija: ‘Ja, najveći.’ Bobanu, Šukeru i Prosinečkom vjerojatno ne bi baš leglo, ali zadarski velemajstor lakoćom bi ih razoružao:

- Dečki, ja imam tri Lige prvaka, jednako kao i vas trojica - zajedno!

Ime Luke Modrića od sinoć je još jače utisnuto u bogatu Realovu povijest, budući da je naš reprezentativac sezonu okončao s dvostrukom krunom, španjolskim i europskim naslovom, ali ovaj njegov niz, čak tri titule Lige prvaka u četiri godine, nezamislivo je sportsko dostignuće.

No, tu nije kraj: Luka je od sinoć dio jedne od najznamenitijih generacija europskog nogometa, budući da je Real Madrid prvi obranio naslov u Ligi prvaka, odnosno prvi nakon Milana (1989., 1990.), u u tadašnjem Kupu prvaka.

Igrač koji vuče momčad

Modrićev doprinos u finalu bio je, već po običaju, nemjerljiv. Prvi do heroja Cristiana Ronalda. Ovako je Lukinu izvedbu u recenzirao komentator BBC-a Alan Shearer.

- Luka je bio nevjerojatan! Način na koji je kontrolirao tempo igre, posebno u drugom dijelu, zadivljujući je. To je igrač koji nepogrešivo dijeli paseve i lakoćom stvara višak. Modrić je igrač koji vuče svoju momčad, u potpunosti dominirajući sredinom terena - fascinirano je pripovijedao Shaerer s lica mjesta.

Izvjestitelj španjolskog Asa iz Cardiffa sve je rekao ovom rečenicom:

- Luka Modrić, profesor za sve!

Kao vrhunac Lukinoga nadahnuća stigla je briljantna asistencija u 64. minuti za neumoljivoga Cristiana Ronalda. Ipak, brzina niti jednoga Lukinoga sprinta u Cardiffu ne može se mjeriti s raketnim uletavanjem u teren njegovoga razdraganoga oca Stipe Modrića. Osim ako to nije bio Stipin brat blizanac Željko, Lukin stric.

Bjesomučni lovac na rekorde Cristiano Ronaldo čarobnu je večer u Cardiffu zaključio svojim šestotim pogotkom u karijeri, odnosno 105. u Ligi prvaka.

- Ovo je bila spektakularna utakmica, presretan sam što smo sezonu zaključili osvajanjem španjolskog prvenstva i Lige prvaka. Evo, opet smo srušili neke rekorde. Prvi smo obranili naslov osvajača Lige prvaka, a ja sam prvi u povijesti dva puta zaredom bio najbolji strijelac ovog natjecanja. Što sam mogao više poželjeti? - kazao je je Cristiano Ronaldo i dodao:

- Želim izvući što više nezaboravnih uspomena iz ove noći, a onda se pripremiti za reprezentativnu utakmicu Portugala. Još jedna Zlatna lopta? Vidjet ćemo...

Real Madrid, kao nitko nikada ranije, demolirao je Juventus u furioznom drugom poluvremenu, razotkrivši sve slabosti Allegrijevih veterana. Stara, ocvala i pogrbljena Dama imala je u finalu prosjek godina čak 30 godina i 336 dana, što je druga najstarija momčad ikada u završnoj utakmici Lige prvaka.

Razočaranje Buffona

I sve vrijedno što je Juventus demonstrirao u finalu stane u dvije riječi: Mario Mandžukić. Taj spektakularni pogodak, šutem preko glave (nisu to bile škarice) u 27. minuti pamtit će se kao jedan od najljepših pogodaka u finalima ovoga natjecanja, trenutak čiste magije u izvedbi našeg genijalnog golgetera. Mandžina akrobacija uz bok je toliko opjevanoj Madjerovoj peti iz 1987. i Zidaneovom voleju iz 2002. godine... I Mandžukić je naš rekorder, kao jedini Hrvat koji je zabio u dva finala, ali slaba je ovo utjeha za Marija, kao člana najvećega gubitnika u povijesti Kupa i Lige prvaka, sa čak sedam izgubljenih finala.

Samo Gianluigi Buffon izgubio ih je - tri.

Luka Modrić
1/15

- Razočarani smo. Igrali smo vrlo dobro u prvom poluvremenu i bili smo uvjereni da s takvom igrom možemo parirati Realu. Ne mogu objasniti što se s našom igrom dogodilo u drugom poluvremenu - kazao je utučeni Buffon, legenda europskog nogometa.

Realov heroj je i očito vrsni strateg Zinedine Zidane, koji je u nepune dvije sezone osvojio čak pet trofeja: dva europska, jedan svjetski i španjolski naslov, te Uefin Superkup.

- Iza ovog velikog rezultata je jako puno našeg rada, ali i visoka kvaliteta ove momčadi. Sretan sam i ponosan što mogu biti dio ovakvoga kluba, što mogu biti trener Real Madrida. Ovaj osjećaj kroz koji prolazimo proteklih dana je veličanstven - rekao je Zinedine Zidane.

Novinari su ga odmah pitali i je li on najbolji trener na svijetu...

- Ne, ne, nemojte me na to navlačiti. Nisam - uzvratio je skromni Zidane, kojega ovoga ljeta u europskom Superkupu čeka sraz s Manchester Unitedom, a u španjolskom Superkupu s - Barcelonom.

Komentara 21

Avatar x-y
x-y
08:58 04.06.2017.

srdacne cestitke Luki, lijep je to uspjeh sto je ostvario i sto je bio direktni stvaralac istoga. Zasluzeno mozemo reci da je jedan od nasih najboljih igraca u povijesti, ako ne i najbolji....

RO
robertbruckner
09:06 04.06.2017.

Na zalost pravde nema nigdje na svijetu pa niti u jednoj familiji a kamoli u jednom klubu, Zasto? zato sto je Modric bolji igrac od Toni Krosas iz DDR a kreos zaradi godisnje vise od 5 milijuna od Luke, pa onda bi Luka mogao reci; nek igra Kros on zaradi 50% vise nego ja, za mene je dosta da samo istrcim na teren. Da Ronaldo zaradi vise od Luke to je u redu ali jedan igrac DDR da zaradi 50% vise nego Luka a igraju na istom mjestu u momcadi nije.

RA
ratkovucetic
12:16 04.06.2017.

Žao mi zbog Mandžukića zabio je euro gol a ostao bez pohvala .Luka svaka ćast ugrao je profesorski.bez niti jedne pograške.Bravo Luka.Ronaldo je ipak čudo od čovjeka vječita glad za golovima.Bravo za obojivu majstora.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije