Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LARVIK Hrvatski rukometaši na pijesku osvojili su titulu europskog prvaka, a rukometašice su uhvatile brončanu medalju

Hrvatska europski prvak u rukometu na pijesku

28.06.2009.
u 19:29

Hrvatska muška reprezentacija u rukometu na pijesku novi je europski prvak. U finalnom susretu Europskog prvenstva u norveškom Larviku svladali i detronizirali dosadašnjeg europskog prvaka Rusiju s 2:0 (24:20, 20:18). Bila je to i slatka "osveta" za poraz u finalu EP prije dvije godine u Italiji.

Hrvatska je odlično ušla u susret, povela i uspjela steći prednost od nekoliko golova te tako preuzeti kontrolu nad rezultatom. Najviše vodstvo bilo je sredinom prvog seta +8 da bi malo opuštanje u završnici rusi smanjili na +4. Drugi set naši su reprezentativi loše otvorili, Rusi su poveli 6:0 i 8:2.

Hrvatska se oporavlja sredinom seta, sustiže Ruse i prelazi u vodstvo. Dva do četiri gola razlike do kraja se nisu istopili i slavlje je moglo početi. Za Hrvatsku su danas igrali Bumbak, Šandrk, Jurić 4, Horvat 16, Paradžik 8, Vojnović 8, Biuklić 2, Rokavec 6. Broncu su uzeli Mađari svladavši Dance.

U susretu za treće mjesto ženskog turnira Hrvatska – Ukrajina 2:0 (22:17, 20:19). Naše su djevojke dobro ušle u susret, no na početku se ozlijedila Jelena Vidović. To je djevojkama dalo dodatni motiv, vodile tijekom cijelog seta i njegovo osvajanje nije dolazilo u pitanje. Drugi set je bio potpuno izjednačen.

U dramatičnoj završnici, 15 sekundi prije isteka vremena Ukrajina je povela 19:18. No samo 3 sekunde prije kraja Ivana Lovrić skok-šutom zabija za 2 boda i brončanu medalju.

Za Hrvatsku su igrale: Bazzeo 2, Vidović, Grebenar, Botica 5, Jug, Lovrić 24, Šamarinec 4. Nove europske prvakinje su Talijanke koje su nakon velike borbe i dramatične završnice svladale domaćina Norvešku nakon raspucavanja s 2:1.

Predsjednik HRSa Sandi Šola čestitao je reprezentaciji na dvije osvojene medalje:
- Čestitam svim dečkima i djevojkama kao i vodstvu reprezentacije. Pratio sam turnir, igrali smo jako dobro i sretan sam zbog osvojenih zlata i bronce. Dokazali smo da je hrvatski rukomet na pijesku i dalje u samom europskom, ali i svjetskom vrhu.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije