Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trijumf vatrenih

Hrvati 'zapalili' Krakov: Ludo slavlje navijača, Englezi umalo izazvali incident

Hrvatski navijači
Foto: Ivan Halar
1/12
02.07.2018.
u 14:17

Na povratku kući Patrola je zadržala 'vrhunsku formu' te se opijena odličnim rezultatima vatrenih ludo zabavljala u Kijevu i Krakovu

Nevjerojatnih je 19 dana i čak 8500 prijeđenih kilometara iza navijačke Patrole do gola koja je u Rusiji pratila hrvatsku reprezentaciju tijekom natjecanja u skupini. Dane u Kalinjingradu, Nižnjem, Moskvi i Rostovu dečki iz Zagreba i Zaprešića nikada neće zaboraviti jer sve je bilo popraćeno odličnom igrom i rezultatima izabranika Zlatka Dalića.

Susreti sa srdačnim Rusima, zatim brojnim Hrvatima iz cijelog svijeta te navijačima drugih sudionika SP-a nešto je što ostaje vječno u sjećanju. Ali jednako tako i burne proslave te noći bez završetka kad su padale Nigerija, Argentina i Island. No, priča tu nije stala.

Na povratku kući Patrola je zadržala ''vrhunsku formu'' te se opijena odličnim rezultatima vatrenih ludo zabavljala u Kijevu i Krakovu. Pritom su im brojni Ukrajinci i Poljaci poručili kako navijaju za Hrvatsku te da imamo vrhunsku momčad koja može do kraja.

Upravo je u Krakovu bila posljednja postaja prije povratka u Hrvatsku gdje su navijači u središtu grada pratili šokantan triler s Danskom. A budući da je u velikom pubu uz Hrvate bila i poveća skupina Engleza koji su priredili tri momačke proslave, možete zamisliti atmosferu koja je vladala.

– Nogomet se vraća kući –pjevali su Englezi, a Hrvati su uzvraćali:

– Samo je jedno u mom životu vrijedno...

Što je vrijeme više odmicalo i utakmica bivala napetijom, nervoza je rasla. Budimo iskreni, raska je i količina ispijenog poljskog piva. Kod Engleza je to postupno stvaralo potrebu za provokacijama pa su ludo skakali kad Modrić nije iskoristio jedanaesterac, a isto tako i prilikom lutrije udaraca s bijele točke. Badeljev i Pivarićev promašaj glasno su pozdravljali prizivajući ime danskog vratara Kaspera Schmeichela...

A kod tog Modrićeva promašaja stradao je i jedan stolac. Nije bilo namjere za činjenjem štete već se našao u pogrešno vrijeme na pogrešno mjestu.

– Ovo je najdraži suvenir koji nosimo kući, a pošteno smo ga i platili – 350 zlota ili čak 600 kuna. Inače, dobro je što smo pobijedili, tko zna kako bi završila ova večer da je bilo drukčije. Englezi bi nastavili još više provocirati i teško da netko od nas ne bi reagirao – poručili su dečki iz Patrole čija je avantura u Rusiji protekla bez i jednog incidenta. Ostavili su dečki odličan dojam o Hrvatima, a mnogi Rusi posebno će pamtiti trenutke kad su im iz kombija kojima su putovali puštali rock verziju državne himne. Domaćine je to oduševilo pa su mnogi tražili fotografiranje s momcima u majicama s crveno-bijelim kvadratićima.

Pamtit će ih i Poljaci jer izboreno četvrtfinale slavilo se do duboko u noć. 

– Za Hrvatsku dao bih sve na, na, na, na... – orilo se iz hrvatskih grla na ulicama Krakova... 

– Nakon svih dana koji su iza nas izgledamo kao da smo se borili u bitci za Staljingrad, ali nema veze, nećemo se predati. Skupit ćemo energiju, igrači će morati četvrtfinale odraditi bez nas, a onda se vraćamo u Rusiju na završnicu – poručio je Dario, vođa puta, a drugi član Patrole, Sale, nadovezao se porukom djevojci:

Hrvatski navijači
1/19

– Ivana, ljubavi, posudi mi deset tisuća kuna za polufinale i finale!

– I meni isto posudi – ubacio se Igrić kojeg je oduševila Rusija.

– Možda sam prije imao neke predrasude o Rusima i zemlji, no ovo je bilo sjajno iskustvo.

Poneka teškoća koja se našla na putu nije pokvarila dojam momcima iza kojih su brojna natjecanja na kojima su navijali za Hrvatsku.

– Ma sve je bilo O. K., kako se kaže, sve je išlo glatko – poručio je Pero.

A nadamo se kako će glatko ići i Dalićevoj momčadi u nastavku natjecanja. I Potpora s tribina sigurno neće izostati jer – Patrola do gola se vraća!

Hrvatski navijači
1/19

Komentara 18

Avatar KRALJ-TOMISLAV
KRALJ-TOMISLAV
15:03 02.07.2018.

Molim Boga da na u 1/2 finalu dođu Englezi...da nas "zavole" i zapamte još više i još bolje!!!!

PR
prajdali100
15:57 02.07.2018.

Ih da Bog pomogne Kolumbiji spakovati Engleze kući !!! Pa nek tamo prosipaju svoju aroganciju i bezobrazluk.

JT
Jedan_tamo
16:26 02.07.2018.

Arogantni, sovinisticki, kolonijalisticki, pljackaski itd. englezi su otpad covjecanstva.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije