Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U crveno-bijelom tonu

Clint Eastwood zamolio da mu donesu hrvatski dres

Hrvatski navijači
Foto: Reuters/Pixsell
1/20
02.07.2018.
u 08:43

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović boravila u istom hotelu u kojemu su bili smješteni vatreni, a dres je dobila od izbornika Dalića

Cijeli dan najvećom šetnicom jednoipolmilijunskog Nižnjeg Novgoroda, ulicom Pokrovskaja (koja izbija na stari dio grada, impozantni Kremlj) defilirale su tisuće hrvatskih navijača sa zastavama, transparentima, svim mogućim rekvizitima...

Prema neslužbenim informacijama iz HNS-a, u Nižnji Novgorod pristiglo je između pet i šest tisuća hrvatskih navijača sa svih strana svijeta. I potpuno su nadglasali Dance kojih je bilo neusporedivo manje.

Hrvatski navijači Hrvatski navijači
1/24

Zanimljivo, u Danskoj uoči SP-a nije vladala ni približno takva navijačka euforija kao, primjerice, na Islandu. Čini se da Danci nisu imali previše povjerenja u vlastitu reprezentaciju.

Tako je središtem Nižnjega cijeli dan odjekivalo “Hrvatska, Hrvatska”, a neobuzdanu navijačku euforiju začinili su domaći navijači, lokalni Rusi, skandiranjem “Rusija, Rusija”, budući da je njihova reprezentacija jučer u Moskvi igrala utakmicu osmine finala sa Španjolskom.

Hrvati su, drugi put u samo nekoliko dana, u središtu Nižnjega raširili najveću hrvatsku zastavu, dimenzija 70x10 metara, donijeli su je dečki iz Crikvenice, a naša je reprezentacija, smještena u hotelu Marriott, dobila uglednu susjedu.

Naime, predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović utakmicu s Danskom dočekala je u neposrednom susjedstvu. Predsjednica nam je prije početka utakmice otkrila da je za tu priliku odjenula dres koji joj je darovao Zlatko Dalić.

I još jedna zanimljivost. Među hrvatskim navijačima pojavio se i jedan Amerikanac, izvjesni gospodin Krul, koji je u Nižnji Novgorod stigao s posebnom zadaćom. Taj je Krul prijatelj slavnoga glumca Clinta Eastwooda, koji ga je zamolio da mu donese – hrvatski dres!

Hrvatski navijači
1/19

 

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije