Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HOO PROSVJEDUJE

Greška na COVID testu Hrvatice? Ostala je bez nastupa na Olimpijskim igrama

Zagreb: Susret s olimpijcima, skorašnjim putnicima na Zimske olimpijske igre u Peking 2022.
Igor Kralj/PIXSELL
06.02.2022.
u 16:42

Netom prije nego što je hrvatska delegacija ušla na stadion, sportašica je izdvojena iz skupine predviđene za mimohod, što je šokiralo i nju i njezina trenera. Navodno je bila pozitivna? Nakon ponovnog testiranja u Pekingu, sportašica je vraćena u smještaj tek u 3 sata ujutro, a negativan rezultat testa stigao je nakon 4 sata ujutro, što je rezultiralo odlukom da sutradan ne nastupi na natjecanju u 10 sati

Nedjelja je dan bez nastupa hrvatskih sportašica i sportaša na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu, ali aktivnosti u našem taboru ne nedostaje, stoji u priopćenju Hrvatskog olimpijskog odbora.

Osim svakodnevnih testiranja i treninga, dan je obilježilo i prosvjedno pismo Misije Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) upućeno Organizacijskom odboru Igara u Pekingu, a usmjereno protiv neprihvatljive anticovid-procedure, uslijed koje je naša snowboardašica Lea Jugovac posljedično ostala bez olimpijskog debija. Sa sadržajem pisma upoznat je i Međunarodni olimpijski odbor (MOO), a potpisali su ga voditelji Misije HOO-a na ZOI-ju u Pekingu Damir Šegota i Petra Nosso. Prosvjedno pismo prenosimo na hrvatskom jeziku.

"Poštovani, 

ovim pismom želimo vam skrenuti pozornost na tužan incident koji se sinoć dogodio našoj sportašici Lei Jugovac tijekom i nakon ceremonije otvaranja Zimskih olimpijskih igara u Pekingu.

Nespretni postupak koji je podrazumijevao testiranje sportaša 24 sata prije svečanog otvaranja Igara, kako bi se osiguralo da nitko od nazočnih ne bude zaražen, bio je u ovom slučaju očito uzaludan, jer neprihvatljiva procedura koja je uslijedila onemogućila je našoj sportašici, ne samo sudjelovanje u svečanosti otvaranja Igara, nego i nastup u olimpijskom natjecanju sutradan. 
Netom prije nego što je hrvatska delegacija ušla na stadion, sportašica je izdvojena iz skupine predviđene za mimohod, što je šokiralo i nju i njezina trenera. Navodno je bila pozitivna? Nakon ponovnog testiranja u Pekingu, sportašica je vraćena u smještaj tek u 3 sata ujutro, a negativan rezultat testa stigao je nakon 4 sata ujutro, što je rezultiralo odlukom da sutradan ne nastupi na natjecanju u 10 sati.

Zbog svega navedenoga, smatramo da bi se Organizacijski odbor ZOI-ja u Pekingu (BOCOG) trebao ispričati sportašici, kojoj nije bilo samo onemogućeno sudjelovanje na svečanosti otvaranja Igara, već i prvi nastup na Igrama. Procedura koju je poduzeo BOCOG bila je neprihvatljiva, sportašica je sa svime bila psihički uzdrmana, a sama procedura i nehumani uvjeti u kojima se sinoć našla, uskratili su joj premijerni nastup na Igrama." 
 
Punu potporu sportašici Lei Jugovac i njezinu treneru Bilenu poslali su i vodeći dužnosnici HOO-a - predsjednik Zlatko Mateša i glavni tajnik Siniša Krajač. 

Komentara 2

Avatar majkuvam
majkuvam
12:04 08.02.2022.

Koja katastrofa za Hrvatsku,imala je velike šanse biti oko 30. mjesta...

HU
Humbleandhonest
11:10 07.02.2022.

Katastrofa. Konc logor, a ne olimpijske igre.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije