Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FAK OSVOJIO 9. MJESTO

Fak: Da je bila jedna pogreška manje

Jakov Fak
AFP
21.02.2010.
u 20:43

Jakov Fak dokazao je da pripada u elitu biatlona, sam svjetski vrh, da njegova medalja nije bila puka slučajnost, povoljna kombinacija monsunske kiše i sniježne oluje.

Izborio je deveto mjesto u utrci zajedničkog starta, na kojoj nastupa samo 30 najboljih, startao je čak iz prvog reda, mjesta rezerviranog za vlasnike svjetskih i olimpijskih medalja, čijih je vlasnik.

Da je ruka bila mirnija
– Od 7.30 ujutro birali smo skije, trajalo je puna tri sata i pogodili dobitnu kombinaciju! U posljednje dvije utrke imao sam peh s materijalima, pa nisam ni mogao konkurirati. Na ovoj, svojoj posljednjoj utrci, imao sam tri pogreške, da je bila jedna manje - bio bih na postolju!

Iste riječi upotrijebio je u tom trenutku i njegov otac na drugoj strani svijeta:

– Preokreti na svakom gađanju, promijene mjesta, bio je blizu. Da je ruka samo na tren bila mirnija, moj Jakov bi uzeo još jednu medalju. Samo neka se što prije vrati kući, željno ga čekamo – kazao je u Mrkoplju Mario Fak.

Ivica Kostelić najavio je jednu sigurnu medalju, misleći na sebe, te najavio iznenađenje. No, prstom je tad pokazivao na Natka Zrnčića-Dima, iako je Fak stajao nekoliko metara pokraj.

– Od mene uoči odlaska u Vancouver nitko nije ništa očekivao, pogotovo ne medalju. Dao sam najbolje od sebe.

Tu će zastati, a onda ispaliti:
– Znate, osim bronce, postoje još dvije boje medalja, da sam s trenerom Urošem Velepecom odradio cijeli olimpijski ciklus priprema, a ne samo godinu i pol dana.

Potvrda velike kvalitete
– Ovo je fantastičan rezultat, potvrdio je Jakov da pripada najboljima na svijetu. Imao je peto vrijeme u trčanju, što je sjajno. Imati plasman među najboljih deset u masovnom startu, ne može biti bolja potvrda kvalitete – sretan je bio i trener Uroš Velepec.

Velikan biatlona, Norvežanin Ole Einar Björndalen je zauzeo 27. mjesto, metu je promašio sedam puta.
– To je biatlon!.

ZOI, biatlon masovni start (15 km):

1. Jevgenij Ustjugov (Rus) 35:35.7 (0 promašaja)
2. Martin Fourcade (Fra) 35:46.2 (3)
3. Pavol Hurajt (Svk) 35:52.3 (0)
4. Christoph Sumann (Aut) 36:01.6 (1)
5. Daniel Mesotitsch (Aut) 36:05.9 (3)
6. Ivan Čerezov (Rus) 36:09.2 (3)
7. Dominik Landertinger (Aut) 36:09.7 (4)
8. Vincent Jay (Fra) 36:10.3 (1)
9. Jakov Fak (Hrv) 36:10.5 (3)
10. Michael Greis (Njem) 36:10.7 (3)

Ključne riječi

Komentara 4

DI
Dado_iz_Kose
10:46 22.02.2010.

Bravo Jakove! Sa mogućnostima koje su ti bile pružene napravio si čudo! Sva čast !

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
22:36 21.02.2010.

Dobar rezultat. Bravo Fak !

PE
petracan
07:20 22.02.2010.

Ih Jakove , da si malo bolje nišanio , bila bi i medalja !!! Možda si umjesto mete trebao zamisliti kakvu bradatu glavurdu , pa nebi bilo promašaja........ !!!! No nema veze i 9 mjesto je super rezultat. Čestitam !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije