Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svjetsko prvenstvo

Evo što nam je potrebno danas da ne ostanemo bez kvalifikacija za OI

Hrvatska rukometna reprezentacija
Foto: DPA/Pixsell
1/7
23.01.2019.
u 08:18

U slučaju da budemo peti u skupini, Tokio možemo vidjeti samo budemo li sljedeće godine europski prvaci ili ako dobijemo pozivnicu za kvalifikacije

Današnja utakmica protiv Francuske za naše rukometaše je izuzetno bitna (18 sati). Jer treba nam najmanje bod želimo li izboriti plasman na kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine. S bodom i pobjedom sigurno putujemo u Herning, samo je pitanje hoćemo li igrati za peto ili sedmo mjesto. Za peto mjesto sigurno igramo ako pobijedimo. Ako osvojimo bod možemo također igrati za peto mjesto, ali u tom slučaju Španjolska ne smije pobijediti Njemačku.

No što ako izgubimo od Francuske? Onda ovisimo o drugim rezultatima. Pobijedi li Island Brazil, a Njemačka bude bolja od Španjolske, onda smo u krugu od tri momčadi (Brazil, Španjolska, Hrvatska) drugi i igrat ćemo za sedmo mjesto. Ako Island pobijedi, a Španjolska izgubi, onda ćemo igrati za peto mjesto.

>>> Pogledajte što je sve Lino Červar izgovorio danskom sudačkom paru nakon utakmice


 

Najgori scenarij je da Brazil pobijedi Island, Španjolska osvoji najmanje bod, a Hrvatska ne pobijedi Francusku. U tom smo slučaju peti u skupini i idemo kući, a Tokio možemo vidjeti samo budemo li sljedeće godine europski prvaci ili ako dobijemo pozivnicu za kvalifikacije.

Što reći o našim susretima s Francuzima? Bilo je nekoliko naših velikih pobjeda, ali više njihovih. Primjerice, pamtit ćemo pobjede u polufinalu Olimpijskih igara u Atlanti (24:20), u polufinalu Svjetskog prvenstva u Tunisu 2005. godine (35:32), u polufinalu Europskog prvenstva u Norveškoj 2008. godine (24:23) te u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Španjolskoj 2013. (30:23).

Porazi? Bole oni u finalu Europskog prvenstva u Austriji 2010 (21:25), u finalu Svjetskog prvenstva u Hrvatskoj 2009 (19:24), u polufinalu Europskog prvenstva 2006. u Švicarskoj (23:29), a dvaput smo gubili i u polufinalu Igara u Pekingu (23:25) i Londonu (22:25).

Ne treba posebno predstavljati njihove igrače. Sve su to klase. Oni na svakoj poziciji imaju ne po dva, nego i po tri dobra igrača. Još im se vratio Nikola Karabatić koji je važan igrač obrane. Mi ćemo se pokušati odmoriti koliko god možemo i napraviti sve da osvojimo barem bod koji nas vodi u kvalifikacije za Tokio. Uz obranu kakvu smo igrali protiv Španjolske i Njemačke sve je moguće.

Komentara 12

ST
starigrad
08:44 23.01.2019.

Mi sa tribina cemo dati sve od sebe!!! Samo naprijed, Hrvatska se ljubi i kad vodi i kada gubi!!!

MA
maximinimax
08:53 23.01.2019.

Moramo biti ponosni na dečke i pustiti Linu na miru. Podbaciti samo jednu utakmicu nije za osuđivati. U sportu treba imati i dosta sreće, sjetite se nogometa kako smo se provlačili

KA
kapunjohan
08:38 23.01.2019.

Ipak je Hrvatska mala zemlja sportski div među evropskim državama. Nositi se sa Francuskom, njemačkom , španjolskom itd. u mnogim sportovima a u nekim ,,priznatim ,,sportovima gdje smo u evropskom i svjetskom vrhu njih nema. Najslabije prolazimo u košarki- neopravdano- jer imamo pojedince. Sve u svemu nesmjemo biti nezadovoljni našim rukometašima , podbacili su jedino sa Brazilom ali to je sport a umorni smo pobijedili Njemce ali sudac to nije priznao i to su vidjeli i priznali svi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije