Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NHL liga

Edmonton nadomak doigravanja nakon 11 godina

Edmonton Oilers
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
21.03.2017.
u 15:56

Oilersi sada imaju 87 bodova iz 72 odigrane utakmice te se 10 utakmica prije kraja ligaškog dijela sezone nalaze na diobi drugog mjesta u skupini Pacific.

Hokejaši Edmonton Oilersa napravili su veliki korak ka svom prvom plasmanu u doigravanje NHL lige nakon punih 11 godina zahvaljujući 2-0 domaćoj pobjedi protiv Los Angeles Kingsa u ponedjeljak.  

Oilersi su poveli na samom početku susreta kada se Patrick Maroon (1:04) odlično snašao pred vratima, a prednost je na 2-0 još tijekom prve trećine povećao Milan Lučić (12:47). Do kraja susreta briljirao je vratar Cam Talbot koji je ostvario 35 obrana za svoj drugi uzastopni "shutout", a već sedmi ove sezone.

Oilersi sada imaju 87 bodova iz 72 odigrane utakmice te se 10 utakmica prije kraja ligaškog dijela sezone nalaze na diobi drugog mjesta u skupini Pacific s istim učinkom kao i Anaheim Ducksi, dok bod manje imaju četvrti Calgary Flamesi. No, za njih je mnogo važnije da su sada na čak 12 bodova više od Kingsa koji sa 75 bodova iz 72 susreta drže deveto mjesto u Zapadnoj konferenciji.

Posljednji put kada su igrali u doigravanju, Oilersi su stigli do finala u kojemu su izgubili sa 3-4 od Carolina Hurricanesa.

Veliki korak ka plasmanu u doigravanje nakon četiri godine izbivanja napravili su i Toronto Maple Leafsi koji su na svom ledu nadigrali Boston Bruinse sa 4-2. Nakon što su obje momčadi postigle po pogodak u prvoj trećini, goste je u vodstvo doveo David Backes (7:26), a poravnao je Morgan Rielly (14:05), uslijedila je luda završnica u posljednje tri minute. Ključnom odlukom za ishod dvoboja pokazalo se isključenje Dominica Moorea 2:54 minute prije isteka vremena, a napadač Bostona je izbačen zbog ometanja pred domaćim vratima.

Toronto je prednost igrača više iskoristio za vodeći pogodak kojega je postigao Tyler Bozak (58:03), a nakon što su gosti s leda povukli vratara kako bi sa šest klizača pokušali izjednačiti uslijedila su dva gola u praznu mrežu preko Williama Nylandera (58:47) i Nazema Kadrija (59:09) za 4-1, da bi "tragičar" Moore (59:50) 10 sekundi prije kraja samo ublažio poraz Bruinsa.

Bila je ovo četvrta uzastopna pobjeda Toronta protiv Bostona, a upravo se ta dva sastava bore za posljednje mjesto koje osigurava plasman u doigravanje. Boston je i dalje treći u skupini Atlantic, odnosno osmi na Istoku sa 82 boda iz 72 susreta, ali Toronto sada ima samo bod manje i to uz utakmicu manje.

Iznenađenje večeri dogodilo se u Dallasu gdje su domaći Starsi s minimalnih 1-0 svladali prošlogodišnje finaliste i vodeći sastav skupine Pacific San Jose Sharkse. Jedini gol na utakmici postigao je Curtis McKenzie (34:54), dok je Kari Lehtonen ostvario 30 obrana za tek drugi "shutout" Dallasa u sezoni.

Sa 68 bodova iz 72 susreta Dallas je i dalje daleko od posljednje pozicije koja vodi u doigravanje, a koju sa 13 bodova više trenutačno drži Saint Louis Blues. San Jose je ostao na 91 bodu, četiri više od Edmontona i Anaheima, svojih prvih pratitelja na Pacificu.

Komentara 1

AU
austrougarskigeneral
09:51 22.03.2017.

hvala bogu napokon moj najdraži tim u nhl

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije