Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRANSFER ZAKLJUČEN

Drugi najskuplje prodani igrač u povijesti Rijeke se obratio navijačima: Uvijek uz vas!

Rijeka: HNK Rijeka i NK Lokomotiva sastali se u 31. kolu Prve HNL
Nel Pavletic/PIXSELL
21.07.2023.
u 14:13

Ujedno će to biti drugi najveći transfer Rijeke u povijesti kluba, odmah iza transfera Andreja Kramarića u Leicester 2014. za devet milijuna eura

Najbolji mladi napadač HNL-a iz prošle sezone Matija Frigan (20) uoči samog početka domaćeg prvenstva napustio je redove Rijeke te postao nogometaš belgijskog prvoligaša Westerloa.

Transfer je vrijedan šest milijuna eura (pet i pol milijuna eura plus pola milijuna kroz potencijalne bonuse), odnosno točno koliko je Rijeka za njega i tražila.

Puno klubova se interesiralo za Frigana, od Hrvatske, preko SAD-a pa sve do Saudijske Arabije, a on se na kraju odlučio za Belgiju.

Ujedno će to biti drugi najveći transfer Rijeke u povijesti kluba, odmah iza transfera Andreja Kramarića u Leicester 2014. za devet milijuna eura. Frigan ulazi kao zamjena napadaču Leyleu Fosteru (22) koji je prošle zime otišao u Burnley za 11 milijuna eura.

Matija Frigan je u redovima Rijeke odigrao 32 utakmice uz 15 pogodaka i tri asistencije. Njegovu oproštajnu poruku klubu i navijačima prenosimo u cijelosti

"Najdraža Rijeko...

Kako opisati ovih 12 godina od kad sam prvi put došao na Kantridu pa Rujevicu i moj put kroz Rijeku?
Zahvaljujem se svima u klubu, mojim trenerima, suigračima, osoblju kluba, upravi kluba, djelatnicima kluba koji su bili uz mene u Rijeci, i naravno našim navijačima i godina. Armadi na velikoj podršci koju su mi pružili u ovih 12 godina.

Zahvalan sam klubu što mi je pružio priliku da budem dio prve momčadi. Bilo je puno uspona i padova, ali pamtit ću samo one lijepe trenutke u Rijeci. Naravno najviše hvala mojoj obitelji, bez njihove podrške ovo ništa ne bi bilo moguće.

Ispred mene su novi izazovi i ciljevi i tome se radujem. Ponosan sam na sve što sam napravio u Rijeci, što sam u svakoj utakmici pružio sve od sebe i ginuo za riječki dres. Rijeka me izgradila kao čovjeka i kao nogometaša i na tome sam zauvijek zahvalan,

Hvala još jednom svima i vidimo se nekom drugom prilikom.

Uvijek ću biti navijač Rijeke i ponosni Riječanin! #ForzaFiume"

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije