Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čarolija se nastavlja

Dinamo napunio klupsku blagajnu, a najveće zvijezde još su u Zagrebu

Dani Olmo
Foto: Marko Lukunić/Pixsell
1/6
08.03.2019.
u 10:09

A mogu li plavi napraviti novi iskorak u Europi pokazat će uzvratni dvoboj koji se 14. ožujka igra u Lisabonu

Dinamova europska čarolija se nastavlja. Plavi su pred punim maksimirskim tribinama u prvoj utakmici osmine finala Europske lige pobijedili Benficu s 1:0.

Trijumfom protiv slavne portugalske momčadi još su jednom potvrdili kako su u odličnoj formi i pravo osvježenje na međunarodnoj nogometnoj sceni.

>> Pogledajte slavlje u Dinamovoj svlačionici

A mogu li plavi napraviti novi iskorak u Europi pokazat će uzvratni dvoboj koji se 14. ožujka igra u Lisabonu.

Dinamo je ovosezonskim nastupom u Europi napunio klupsku blagajnu. U kvalifikacijama za Ligu prvaka plavi su zaradili osam milijuna eura, a još tri milijuna slila su se nakon ulaska u Europsku ligu.

Svakim trijumfom u skupini na račun maksimirskog kluba je sjelo po 570.000 (četiri pobjede), a za neodlučeni ishod još po 190.000 eura (dva remija).

Sjajna momčad Nenada Bjelice je za prvo mjesto u skupini zaradila dodatni bonus - milijun eura.

>> Pogledajte galeriju: Dinamovi navijači napravili sjajno ozračje

Dani Olmo
1/18

Dinamo je za plasman u šesnaestinu finala od Uefe dobio još 500.000, a za osminu finala još 1,1 milijun eura.

Izbore li plavi u Lisabonu pozitivan rezultat i uđu u četvrtfinale na račun će im sjesti 1,5 milijuna eura. 

Uđe li hrvatski prvak među osam najboljih momčadi Europske lige to bi značilo da su dosad zaradili 18 milijuna eura.

Sjajna sezona u Europi napunila je klupsku blagajnu, a najveće zvijezde još su u Maksimiru... Priči tu još nije kraj!

>> Pogledajte veličanstvenu atmosferu na Maksimiru nakon velike pobjede nad Benficom

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar doog_kool
doog_kool
10:41 08.03.2019.

Poslije svake utakmice ova zbrajanja koliko je uefa isplatila dinamu,koliko se zaradilo....bas me zanima pisu li portugalci koliko je benfica zaradila od uefe...

KE
kentie
11:15 08.03.2019.

doog kool podržavam...moje pitanje ovom novinaru, što želi i hoće pisac time reći i kakvu poruku ostaviti navijačkom puku?...nije on taj da rješava i komentira financijsku sliku NK Dinamo, i hoće li na transfermarkt ići ovaj ili onaj...kao da je ovaj Dinamo jevtina platzovina dagnji i kamenica u malostonskom zaljevu...trgovci, koji su se olako rješavali kvalitetnih igrača imali su pustoš na tribinama, totalnu pustoš...čak im je u diskreciji ureda UEFA-e poručeno i preporučeno da sudjelovanje njihovih klubova u euro natjecanjima nema smisla ukoliko nema gledatelja i da im time opasno vise koeficijenti i rating na UEFA-inoj listi euro klubova....svima managerima, direktorima i inim fu(n)kcionerima klubova poruka: nema publike do dana, imendana i megdana, ako nema rezultata i dobre igre, nema i nema...i to je to...dinamo ima rezultate, ima publiku, stadion krcat do zadnje stolice...i može diskretno UEFA-i uputit pismo, zbog čega tako žestoko "sterilizira" tribinu jug, jer time klub gubi najmanje dodatnih 5 tisoč plavih duša? Eto, to su slatke brige modro plavih u ovemu proletju....

GE
genex
12:20 08.03.2019.

prvo, ovo je tipično bolesni hrvatski jal zavirivanja u tuđi džep, a drugo, sreća da je zdravkec u međugorju na hodočašću jer tko zna koliko bi bilo rikverca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije