Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obraćanje izbornika

Dalića naljutilo otkrivanje sastava: Svjestan sam našeg glavnog problema...

Zagreb: Zlatko Dali?? održao konferenciju za medije povodom okupljanja reprezentacije
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/3
14.06.2021.
u 14:05

Znam da ne igramo dovoljno kvalitetno prema naprijed, nedostaje nam više okomitosti i ulazaka u prazan prostor, kaže Dalić.

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić obratio se javnosti na konferenciji za medije dan nakon poraza Hrvatske na Wembleyju (0:1) na početku Eura.

– Poraz od Engleske neće nam pokvariti atmosferu. Izgubili smo od jednog od favorita. Bit ćemo u boljem stanju. Ne mogu kazati da smo igrali loše, ali nismo bili dovoljno kvalitetni da bismo pobijedili. Svjestan sam da ne igramo dovoljno kvalitetno prema naprijed, nedostaje nam više okomitosti i ulazaka u prazan prostor. To je problem kojeg sam svjestan, moramo ga riješiti, a ako ga ne riješimo – neće biti dobro. Taktički smo bili dobri, sveli smo Engleze na Wembleyju na samo dva udarca.

Svi još uvijek živimo na valu srebra iz Rusije.

– Nismo realni, mislim da nije sramota izgubiti od momčadi kao što je Engleska. Nisu nas nadigrali ni Belgijci. Optimist sam. Naša realnost je proći skupinu, a onda ići korak po korak. Ali i da nam je netko rekao prije Engleske i ponudio minimalan poraz, prihvatili bismo vjerojatno jer ipak se to prvo mjesto nameće kao teže nego drugo i treće. Ali nismo kalkulirali. 

Čini se da je drugo mjesto bolja opcija za doigravanje.

– Ne razmišljam o tome. Razmišljam samo kako da prođemo skupinu. Moramo misliti o sebi i popraviti igru u napadu. Pratit ćemo danas i sljedeće suparnike, Češku i Škotsku.

 

Komentirao je i Kramarićevu ulogu na krilu.

– Volio bih vidjeti trenera koji će doći na Wembley i neće dati igračima obrambene zadatke. To bi bilo samoubojstvo. Kramarić je imao slobodu da ide u međuprostor nakon što osvojimo loptu. Dobro je igrao, pokazao je želju u fazi obrane, a u napadu ionako nitko nije bio dobar.

Sljedeći suparnik je Češka.

– Točno je da smo protiv Belgije i Engleske postavili snažniju veznu liniju. No sada se moramo postaviti ofenzivnije i na tome ćemo slagati priču. Slažem se da neki igrači nisu pravoj formi, no moramo je pronaći jer treba nam pobjeda.

Hrvatska ima samo dvije pobjede u posljednjih deset utakmica.

– Rekao sam igračima da nam treba jedan dobar rezultat da nam se otvori, da vratimo samopouzdanje.  

Škotskog novinara zanimalo je što je s Bornom Barišićem.

– Barišić je preskočio dva treninga zbog ozljede iz Škotske. Nažalost, Borna nije u stanju kao prije. Išao je na magnetsku rezonanciju i čekamo rezultate. To je za nas peh, pogotovo jer igramo u Škotskoj, na njegovu stadionu.

Dalić je otkrio kako su igrači doživjeli Eriksenovo padanje u nesvijest na igralištu.

– Svi smo bili šokirani s Eriksenom, Perišića i Brozovića to je pogodilo jer su suigrači. Komentirali smo koliko utakmica imamo i koliki je to zamor. Moramo putovati stalno, a neke reprezentacije sjede kod kuće, odmaraju se i igraju na svom stadionu.

Dalić nije sretan zbog objavljivanja sastava u medijima uoči Engleske.

– Nije dobro što svatko može vidjeti trening. Mi spremamo iznenađenje i onda se pojavi sastav na naslovnici dva dana prije. Ali što je, tu je. To ja ne mogu promijeniti. Inače smo jako zadovoljni uvjetima u kampu u Rovinju. Mi nećemo utakmicu dobiti ili izgubiti ako je netko vidio nešto na treningu. Svakog dana vidimo svašta u medijima i to se uvuče i u igrače. Nisam znao sastav Engleske do jutra prije utakmice, a oni su znali naš sastav dan prije. Vi radite svoj posao, ja to cijenim, ali neće vam nitko dati veću plaću ako napišete koji sastav igra – zaključio je Dalić.

Video – Mario Brkljača o utakmici Hrvatske i Engleske: 'Oni su favorit prvenstva, mogu složiti tri dobre momčadi'

Ključne riječi

Komentara 35

RE
RedTree
14:35 14.06.2021.

Ako ne može Barišić, stavi Bradarića, on je bar ofenzivan bek. Drugo tri centralna vezna daleko od gola, nikakva koristi, još bez pravog centarfora. Drži se 4-2-3-1, s Vlašićem koji jedini ofenzivni vezni, jer je to oprobano i možda će ličiti na nešto.

RO
romobil
14:11 14.06.2021.

Ukoliko želiš pobijediti ne smiješ izgubiti!... glasi stari Grunfov teorem!

Avatar Dalmatinac1911th_2
Dalmatinac1911th_2
14:08 14.06.2021.

Vrsaljko je odigrao loše na desnoj strani, a nije ni Gvardijol bio puno bolji na lijevoj. Obojica su bili igrači manje za nas. Također, Rebić i Kramarić su bili posve nevidljivi. Rebić je cijeli susret imao 1-2 lopte u nogama, a Kramarić niti toliko. Kovačić je vječno na čekanju. Taj nikako da proigra za reprezentaciju. Modrić je odigrao standardno vrlo dobro, ali to nije puno vrijedilo jer nije imao raspoložene suigrače. Livakoviću palac gore. Dalić previše eksperimentira i radi greške stavljajući nespremne igrače u prvih 11. Osim toga, nisam siguran da je izabrao sve prave igrače. Fali tu igrača s karakterom, koji su hrabri i drznu se povesti cijelu momčad. Stoji da sam kao hajdukovac subjektivan, ali mislim da bi Livaja bio taj igrač koji bi grizao i činio prednost u napadu. Šteta što nije izabran.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije