Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatski izbornik

Dalić: Nikada nam neće uzvratiti za poraz sa SP-a

18.11.2018.
u 11:34

Sastajemo se već treći put u četiri mjeseca, poznajemo se jako dobro i možemo reći da postoji ono pravo sportsko rivalstvo, u kojemu nema ništa negativnoga - kaže Dalić

Izbornik Zlatko Dalić kazao nam je za vrijeme jučerašnjeg treninga, dok se momčad zagrijavala, kako nikada nije bio na Wembleyu, a svoje igrače neće motivirati prikazivanjem snimke naše veličanstvene pobjede u hramu nogometa, 21. studenoga 2007. godine. O svim detaljima tog spektakla Daliću iz prve ruke mogu pričati sudionici pobjede, Luka Modrić i Ivica Olić.

Postoji li sad već veliko rivalstvo između Engleske i Hrvatske?, pitali su Dalića na početku konferencije u Londonu.

>> Pogledajte trening vatrenih na Wembleyju

1/12

– Sastajemo se već treći put u četiri mjeseca, poznajemo se jako dobro i možemo reći da postoji ono pravo sportsko rivalstvo, u kojemu nema ništa negativnoga. Svatko ima svoj motiv; kao što smo mi imali motiv uzvratiti Španjolcima za poraz 0:6, tako i Englezi žele nama uzvratiti za poraz u polufinalu SP-a. Međutim, bez obzira na ishod današnje utakmice, oni nikada neće moći uzvratiti za poraz iz Moskve, jer to je ipak bio polufinale Svjetskog prvenstva – kazao je naš izbornik Zlatko Dalić.

Naglasio je da postoji veliki respekt prema engleskoj momčadi.

Nećemo biti bahati

– U napadu imaju sjajna rješenja, brze igrače Sterlinga i Rashforda koji mogu pretrčati svakoga, i vratara s najboljim pasom na svijetu Pickforda. Ali, mi moramo misliti na sebe, moramo im stajati blizu, biti kompaktni. Igrali smo tešku utakmicu protiv Španjolske u četvrtak, potpuno smo se iscrpili tako da me više strah nas, našega umora, nego suparnika – kazao je Dalić.

Koliko su igrači uopće spremni za veliki sraz s Englezima?

– Nadam se i vjerujem u to, mi ne tražimo izliku u tim stvarima, umor će biti problem, ali znamo da nam je cilj pobijediti i igrati lijepo, zaključiti godinu na sjajan način. Rekao sam već, igramo protiv Engleske na njezinu stadionu, nemojte misliti da ćemo biti bahati i prepotentni – kazao je Dalić.

Pitali su ga hoće li našima motiv biti i kada čuju himnu engleske reprezentacije “It’s Coming Home”.

– Motivira nas sam dolazak na Wembley, na najljepši stadion na svijetu, pun stadion, osamdeset tisuća gledatelja. Motiv je i borba za prvo mjesto, ali i borba za našu Hrvatsku. Englezi također imaju svoje motive, oni žele osvojiti veliki trofej, i oni to i zaslužuju – kazao je Dalić.

>> Pogledajte što je rekao izbornik Dalić uoči puta u Englesku

I Dalića, prije toga i Ivana Perišića, jedan je engleski novinar pokušao isprovocirati pitanjima o Lovrenovim izjavama na društvenim mrežama: “Je li vama to prihvatljivo?”, inzistirao je Englez, na što ga je Dalić hladno otpilio kazavši kako će razgovarati s Lovrenom, ali da će taj njihov razgovor ostati između njih.

– Atmosfera u svlačionici je odlična, nismo dobro otvorili Ligu nacija, ali smo se iz utakmice u utakmicu dizali i nakon velike pobjede nad Španjolskom opet ovisimo sami o sebi. Englezi su više trebali proučavati nas nego mi njih jer smo ih pobijedili u polufinalu Svjetskog prvenstva, a u Rijeci je bilo 0:0. Dobro smo ih proučili, shvatili smo koje smo pogreške radili i ispravit ćemo ih. Igramo pred njihovom publikom i zbog toga su oni favoriti. Mislim da će to biti otvorena utakmica, bit će puno šansi. Možemo očekivati ludu utakmicu, pa neka bolji pobijedi – kazao je zamjenik kapetana Luke Modrića (kada nema Rakitića) Ivan Perišić.

Kovačić radio individualno

Hrvatskoj reprezentaciji to je četvrti nastup na Wembleyu. Momčad s Ćirom Blaževićem na klupi remizirala je 1996. godine u prijateljskoj utakmici 0:0, a Bilić je 2007. u kvalifikacijama za EP slavio 3:2, dok je 2009. u kvalifikacijama za SP teško stradao (1:5).

Zlatko Dalić bio je na presici tajnovit glede sastava s kojim će napasti Engleze. I dok bi Tin Jedvaj sada trebao biti stalno rješenje za lijevoga braniča, nagađa se kako bi Nikola Vlašić trebao biti iznenađenje za Southgatea. Igrač CSKA bi mogao ući u prvi sastav umjesto Rakitića. Iako se spominjala i mogućnost da Kovačić upotpuni tu poziciju, Mateo jučer nije bio na treningu već je ostao u hotelu i trenirao individualno.

Pobjeda Engleza ili Hrvata donosi jednoj od te dvije reprezentacije prvo mjesto u skupini i plasman na Final Four u lipnju 2019. godine. Remi bi donio prvo mjesto Španjolskoj, a završi li utakmica 0:0, tada bi Hrvatska bila posljednja zbog najlošije razlike pogodaka.

Komentara 2

CI
cinbenik
13:00 18.11.2018.

Hrvatska ima dobre igrače,samo zemljacki treneri uvik zabrinjavaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije