Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Liga nacija

Napadački protiv Engleza: ovo je vjerojatni sastav vatrenih

Hrvatska reprezentacija
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/5
18.11.2018.
u 10:10

Ovdje se nismo došli bahatiti već pobijediti - rekao je hrvatski izbornik Zlatko Dalić

Vatreni su pred najvećim izazovom nakon SP-a. U posljednjem kolu skupine u Ligi nacija hrvatska nogometna reprezentacija u 15 sati na Wembleyju igra protiv Engleske.

Nakon našeg trijumfa u polufinalu SP-a (2:1) i remija na praznoj Rujevici (0:0), bit će ovo treći dvoboj Hrvata i Engleza u zadnja četiri mjeseca. Jedni i drugi jedino pobjedom mogu osvojiti prvo mjesto (Španjolska 6 bodova, Engleska i Hrvatska po 4) tako da se na punom Wembleyju može očekivati napadačka igra.

>> Pogledajte trening vatrenih na Wembleyju

Hrvatska reprezentacija
1/12

Vatreni će igrati pred 90.000 gledatelja, jer ulaznice su rasprodane, Englezi nakon šoka iz Rusiji sanjaju revanš.

Pobjeda u Londonu našoj reprezentaciji znači prvo mjesto kojim bi izborila završni turnir i osigurala status nositelja u kvalifikacijama za EP.

Izbornik Dalić će za dvoboj s Englezima izvesti trenutačno naš najjači sastav u kojem sigurno neće biti Ivana Rakitića koji se ozlijedio u pobjedi protiv Španjolaca (3:2).

Raketu je trebao zamijeniti Mateo Kovačić, ali on nije trenirao, pa je njegov nastup upitan. Izbornik tako mora birati između Milana Badelja i Nikole Vlašića. No kako i Badelj ima problema, vjerojatno će priliku dobiti Vlašić.

Reprezentacija Hrvatske bi tako u dvoboju protiv Engleske trebala igrati u sljedećem sastavu: Kalinić - Jedvaj, Vida, Lovren, Vrsaljko - Brozović, Modrić - Perišić, Vlašić, Kramarić - Rebić.

>> Pogledajte što je izbornik Dalić rekao uoči puta u Englesku

- Poštujemo Englesku, ali budemo li isti kao protiv Španjolske ne bojim se niti jednog suparnika. Ne treba nam veći motiv od dolaska na Wembley, jedan od najljepših stadiona na svijetu. Nadam se spektaklu. Ovdje se nismo došli bahatiti već pobijediti - rekao je hrvatski izbornik Zlatko Dalić.

Engleski izbornik Gareth Southgate vjerojatno će se odlučiti za sljedeće igrače: Pickford - Shaw, Stones, Gomez, Walker - Alli, Henderson, Barkley - Rashford, Sterling, Kane.

- Hrvatskoj nije problem što je prije tri dana igrala teški dvoboj. Za njih nema teške utakmice, a u to smo se uvjerili i na SP-u. Hrvati za svoju zemlju igraju s mnogo ponosa, baš kao i mi. Koliko im reprezentacija znači vidjelo se protiv Španjolske kada su s navijačima slavili pobjedu - istaknuo je engleski izbornik Gareth Southgate.

Komentara 18

GU
General_U
11:07 18.11.2018.

Nakon španjolaca bit će ovo teška itakmica za nas ali opet nadam se da nećemo biti poraženi....

NO
Norway
12:12 18.11.2018.

Vatreni, volimo Vas

Avatar navijač
navijač
12:33 18.11.2018.

Pobjedit ćemo nemate brige.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije