Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROPSKO PRVENSTVO U ATLETICI

Crnogorka osvojila srebro, kao mala je pobjegla iz Knina

2022 European Championships - Athletics
Kai Pfaffenbach/REUTERS
22.08.2022.
u 13:07

Emotivna je bila proslava crnogorske sportašice prilikom osvajanja drugog mjesta u atletici.

Crnogorska atletičarka Marija Vuković osvojila je srebrnu medalju na EP-u u skoku u vis na igrama u Munchenu, iza nje se nalazi i teška životna priča.

Zlato je pripalo Ukrajinki Jaroslavi Mahučih, koja je preskočila 1,95 metara, isto kao i srebrna Marija Vuković iz Crne Gore, treća je bila Angelina Topić iz Srbije.

Ukrajinka je do zlata stigla zahvaljujući manjem broju pokušaja, Vuković je dva puta rušila ljestvicu na visini na 1,93 metra, dok je Ukrajinka tu visinu preskočila iz prvog pokušaja.

Srebro je bilo Marijino, a ona ga je proslavila u suzama. Crnogorska sportašica nije sakrila emocije nakon velikog uspjeha.

- Rođena sam u Kninu 1993. godine. Mama i tata su iz Knina, bilo je ratno stanje, uslijedila je akcija Oluja, i mi smo se našli u Beogradu. Tu sam kao beba operirala treći bubreg. Kratko smo boravili u Valjevu. Tata je dobio posao na Cetinju pa smo nas četvero, roditelji, sestra i ja došli u Crnu Goru gde smo odrasli. Do 2. razreda srednje škole smo bili tu, a zatim smo se sestra i ja preselile u Bar. Sestra zbog boljih sportskih uvjeta, a ja zbog sestre. Tu je i počela moja priča sa košarkom - otkrila je njena sestra Jovana za košarka24.rs.

>> Pogledajte: Uspjelo joj je nešto što nikome nije: Sandra Perković šesti je put prvakinja Europe

Komentara 44

DU
Deleted user
14:16 22.08.2022.

U suzama je bježala a rođena 1993. Imala je 2 godine? Dnevna doza.

Avatar mustafa2
mustafa2
14:07 22.08.2022.

"pobjegla iz Knina poslije Oluje"---- ??? sto bi bjezala poslje oluje ? poslje oluje je mogla jedino otici a ne bjezati. bit ce da je tata nosio bradurinu pa su bjezali prije oluje.

GZ
Glas za hdz=glas za pupovca
14:26 22.08.2022.

Da nisu ništa skrivili ne bi ni bježali.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije