Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NHL LIGA

Chicago pokazao snagu protiv New Jerseyja

New Jersey Devils
Reuters
01.01.2010.
u 09:23

Hokejaši Chicago Blackhawksa od Nove su godine druga najboljeplasirana momčad NHL lige s 57 osvojenih bodova. Samo je San Jose, njihov rival na Zapadu, bolji s dvama bodovima više.

Za četvrtu pobjedu u zadnjih pet utakmica, te osmu u posljednjih deset dvoboja, Blackhawksi su pred svojom publikom deklasirali najbolju momčad Istoka (također s 57 bodova), New Jersey Devilse, slavivši 5-1 pobjedu. Igrač utakmice bio je kanadski 21-godišnji centar u pobjedničkoj momčadi Jonathan Toews. Zabio je jedan gol i jednom asistirao.

Detroit Red Wingsi u svojoj su Joe Louis Areni pobijedili Colorado Avalanche, trećeplasiranu momčad na ljestvici Zapadne konferencije, 4-2. Gosti su bili bolji i nadmašili domaćine po broju upućenih udaraca u okvir gola, što se lanjskim finalistima doigravanja dogodilo već treći put u četirima posljednjim utakmicama. Dva su gola ktome Red Wingsi zabili s igračem manje na ledu. Oba su bila djelo Darrena Helma. Po gol su za pobjednike također zabili Finac Ville Leino i Rus Pavel Dacjuk.

Fantastičnu seriju od deset uzastopnih pobjeda Phoenix Coyotesa, rekordnu kad je klub iz Arizone u pitanju, na njegovu su ledu u Glendaleu prekinuli San Jose Sharksi, najbolja momčad u NHL-u ovog trenutka. Slavili su gosti iz Kalifornije 3-2 nakon gola Ryana Clowea pri raspucavanju penala.

Ponajbolji bek lige, Kanađanin u redovima San Josea Dan Boyle, zabio je svoj stoti pogodak u NHL-u.

Igrač večeri na Staru je godinu bio 24-godišnji švedski desnokrilni napadač Dallas Starsa Loui Eriksson. U domaćoj pobjedi Teksašana nad Anaheimom (5-3) zabio je svoj drugi hat-trick u karijeri. Najviše mu je, golom i dvjema asistencijama, pripomogao kanadski centar Brad Richards.

NHL liga, četvrtak:

Chicago – New Jersey 5-1

Detroit – Colorado 4-2

Columbus – Nashville 1-2, produžetak

Phoenix – San Jose 2-3, penali

Ottawa – NY Islanders 3-2, penali

Dallas – Anaheim 5-3

Carolina – NY Rangers 1-2

St. Louis – Vancouver 3-4, produžetak

Florida – Montreal 4-5

Minnesota – Los Angeles 2-5

Calgary – Edmonton 2-1

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije