Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Srušili Japan

Červarovi izabranici melju: Laka pobjeda dala priliku za rotaciju

14.01.2019.
u 07:20

Imamo dva sjajna i iskusna vratara, oni će biti naša velika snaga na ovom turniru - kaže Vladimir Šola

Hrvatska je upisala i drugu pobjedu na Svjetskom prvenstvu. Očekivano smo pobijedili Japan sa 35:27, u utakmici u kojoj je izbornik Lino Červar odmarao Luku Cindrića, dok je Domagoj Duvnjak imao dobrano smanjenu minutažu.

U kojem će smjeru ići ova utakmica vidjelo se u početnih deset minuta kada smo poveli 6:1. Recept je bio jasan – dobra obrana ili obrana Šege – brza kontra i pogodak. A Marin Šego je bio više nego dobar u prvih trideset minuta.

1/7

- Čudo jedno kako su ti Japanci brzi. Letjeli su po parketu. Bitno je da se nismo puno umorili. Dogovor prije utakmice bilo je da jedno poluvrijeme branim ja, drugo Stevanović – rekao je Šego.

A Stevanović je za 30 minuta sakupio 12 obrana. U jednom trenutku obranio je dva uzastopna šuta Japanaca.

- Drago mi je da sam dostojno zamijenio Šegu. Nas dvojica imali smo dvadesetak obrana, a opet smo primili previše pogodaka – istaknuo je Stevanović.

Dobar ulazak u utakmicu

Postigli smo i nekoliko dalekometnih pogodaka u trenucima kada su Japanci igrali u napadu sedam na šest pa su im vrata bila nečuvana. Možda su najlošiji bili švicarski suci, koji su imali nekakav čudan kriterij. Japanci su napravili najmanje desetak probijanja u napadu, a oni bi im svaki drugi put priznali pogodak.

- Imali smo dobar ulazak u utakmicu, Japan nam nikako nije uspijevao dati pogodak. Obrana 6-0 bila je na visokom nivou. Kasnije smo se malo opustili, opet smo napravili nekoliko nepotrebnih tehničkih pogrešaka što moramo smanjiti u sljedećim utakmicama - istaknuo je izbornik Červar.

Mislili smo da dvorana neće biti puna jer je objektivno Japan slab suparnik, no hrvatski navijači nisu iznevjerili ni ovoga puta.

- Prijatelj i ja kupili smo dva paketa ulaznica za petak i nedjelju. Bilo bi bolje da smo “uhvatili” utakmicu protiv Španjolaca, ali kako je to radni dan, nismo mogli izostati s posla. Živimo tu blizu, pedesetak kilometara od Münchena. Inače, idemo redovno na nogometne utakmice Bayerna. Za ljude odavde je uvijek praznik kada igra Hrvatska, u bilo kojem sportu. Inače mogli su ipak staviti malo jeftinije ulaznice – 90 eura po danu nije malo – rekao je Marko koji radi u bolnici kao medicinski brat.

Zanimljivo, od prve minute u prvoj postavi zaigrao je Damir Bičanić koji nije dobio ni minute protiv Islanda. Lino je opet očekivano u drugom poluvremenu dao priliku debitantima – Šipiću, Vrankoviću, Mandiću,a nešto malo minuta sakupio je i Vida.

U utakmici prije naše, Makedonija je pobijedila Bahrein sa 28:23 (12:8). Ponovno je najbolji igrač susreta bio Kiril Lazarov s osam pogodaka.

- Ostvarili smo prvi cilj. Imamo dvije pobjede nad Japanom i Bahreinom. Sada nam slijede tri jaka utakmice, s Hrvatskom, Španjolskom i Islandom. Ako želimo proći u drugi krug moramo pobijediti jednu od te tri reprezentacije. Koju? Teško je reći. Hrvatska po meni ma najjaču momčad u skupini – rekao je Borko Ristovski, vratar Makedonije.

1/23

Kiro Lazarov je još na prošlom svjetskom prvenstvu u Francuskoj postigao preko 1000 pogodaka u dresu Makedonije. U Njemačkoj i Danskoj želja mu je nadmašiti svoj rekord kada je na SP-u u Hrvatskoj 2009. godine bio najbolji strijelac s 92 pogotka. Za sada ih ima 16 u dvije utakmice. Nevjerojatno kakvom lakoćom zabija u 38 godini...

Bit će to posebna utakmica

- Za mene će današnja utakmica biti posebna. Jer, bio sam izbornik Makedonije, dugo sam bio trener Metalurga i s pravom mogu reći kako je Makedonija moja druga domovina, Jako dobro poznajem sve igrače, ima tu niz jako dobrih pojedinaca. Oni si sigurno “gladni” pobjede protiv nas. Ne zamjeram im. Mi ćemo se morati jako dobro pripremiti ako želimo upisati i treću pobjedu. Bit će lijepo vidjeti na tribinama velik broj naših, ali i njihovih navijača. Zanimljivo, rukomet u Makedoniji je sport broj jedan, popularniji od nogometa. Mislim da su oni jedina zemlja u Europi gdje je to tako – zaključio je Červar.

Luka Cindrić isto jako dobro poznaje prilike u Makedoniji, a posebno dobro poznaje njihovog izbornika, Raul Gonzalesa koji ga je trenirao u Vardaru.

- Nisam igrao jer me izbornik odlučio odmoriti. Sigurno je da će moj bivši trener već nešto smisliti kako me zaustaviti, ali ja sam nepredvidljiv – rekao je Luka Cindrić.

Komentara 3

HL
Hladan
09:46 14.01.2019.

Melju tim rekreativaca koji amaterski igra poslije posla rukomet iz zabave. Pa Japan ima samo 3:profesionalca. Rezultat je cak pomalo i jadan obzirom da se igralo protiv totalnih amatera.

Avatar nekakav
nekakav
08:34 14.01.2019.

da, japan je baš momčad koju je teško samljeti... već dugo nisam vidio momčad da igra tako neodgovorno, i neefikasno. ali uče. za 58 godina budu pravi rukometaši. naš problem je da imamo samo tri igrača koji vuku rezultat. kad jedan zakašlje imamo veliki problem.

DU
Deleted user
11:31 14.01.2019.

Zasto se Stepancica malo vise ne odmara ????? Kad bude najpotrebniji crknice !!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije