Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pogodak Iličevića

Bayern melje i bez Mandžukića, HSV propada prema drugoj ligi

Bayern
Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
Autor
Ante Buškulić
15.02.2014.
u 19:03

Bayernovi su se navijači gotovo jednako kao novoj pobjedi (4:0 protiv Freiburga) radovali HSV-ovu porazu, skandirali su “Druga liga, druga liga, HSV...”

Bert van Marwijk nekim je čudom preživio šest uzastopnih poraza i poniranje HSV-a u zonu ispadanja, ali više mu spasa nema. Bez Badelja (ozlijedio gležanj), HSV je izgubio i od posljednjeg Eintrachta u Braunschweigu (4:2), koji mu je time došao na samo bod zaostatka. Rekordnih pet žutih kartona pokazano je već u prvom dijelu (ukupno 11), Iličević je igrao cijeli susret i s 12 metara postigao je pogodak za 2:2, ali u posljednjih pet minuta domaćin je dvama pogocima ‘zakucao’ nizozemskog trenera. Samo, tko će doći? Felix Magath bio je favorit, ali je, što zbog oklijevanja HSV-ovih čelnika, što zbog bolje ponude, otišao kod drugog fenjeraša i preuzeo posljednju englesku momčad Fulham. Prvi Magathov posao izvan Njemačke i prvi Nijemac na Fulhamovoj klupi.

Bayernovi su se navijači gotovo jednako kao novoj pobjedi (4:0 protiv Freiburga) radovali HSV-ovu porazu, skandirali su “Druga liga, druga liga, HSV...” Schweinsteiger se vratio nakon ozljede, a Mandžukić nije igrao zbog pet žutih kartona i taman se stigne odmoriti za srijedu i okršaj s Arsenalom u Ligi prvaka. Zabili su Shaqiri (dva), Pizarro i Dante, koji je načeo goste, a nakon njegova pogotka glavom Bayernova legenda Paul Breitner rekao je:

- Ponovno imamo Horsta Hrubescha! Doduše, nešto tamnijeg...

To je Bayernu 46. ligaška utakmica za redom bez poraza i 19. domaća ligaška pobjeda u nizu, čime je izjednačen učinak iz 2005./06. Rekord drži generacija iz 1971. do ‘73. s 26 uzastopnih pobjeda.

Borussia (D) ostvarila je prvu pobjedu nakon četiri utakmice posta, za 4:0 protiv Eintrachta (F) prva je dva zabio Aubameyang, treći Lewandowski s 11 m (opet kad je pobjednik već bio odlučen), a četvrti Miloš Jojić, koji je stigao iz Partizana za 2,2 milijuna eura. I to u 17. sekundi svoga debija!

Ostali rezultati 21. kola: Hoffenheim - Stuttgart 4:1, Werder - Borussia (M) 1:1. Poredak: Bayern 59, Bayer 43 (20), Borussia (D) 42, Schalke 37 (20), Borussia (M) 34...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije