Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"ATIPIČAN REZULTAT"

Australskom atletičaru Bolu ukinuta suspenzija zbog dopinga

Commonwealth Games - Athletics
John Sibley/REUTERS
14.02.2023.
u 12:36

"Prošli mjesec je bio noćna mora. Još jednom kažem: nevin sam i nisam uzeo doping za što sam optužen", napisao je Bol na društvenim mrežama.

Australskom atletičaru Peteru Bolu ukinuta je suspenzija zbog dopinga, objavila je u utorak Australska antidopinška agencija (Sport Integrity Australia). 

Bol, koji je na Olimpijskim igrama u Tokiju 2021. godine bio četvrti na 800 m, privremeno je suspendiran početkom siječnja nakon što je A uzorak pokazao da je pozitivan na sintetičku verziju eritroetina (EPO). 

"Analiza njegovog 'B' uzorka dala je 'atipičan' rezultat na zabranjenu supstancu", stoji u priopćenju Australske antidopinške agencije. Uzorci su uzeti u listopadu prošle godine izvan natjecanja,

Stoga je suspenzija 28-godišnjeg atletičara rođenog u Sudanu ukinuta, ali će antidoping agencija nastaviti istragu o ovom slučaju budući da "atipičan rezultat 'B' uzorka nije isto što i negativan rezultat". 

Bol, osvajač srebrne medalje na prošlogodišnjim Igrama Commonwealtha negirao je da je uzeo doping. 

"Prošli mjesec je bio noćna mora. Još jednom kažem: nevin sam i nisam uzeo doping za što sam optužen", napisao je Bol na društvenim mrežama.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije