Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Revolucija u sportu

Atletičarke s muškim hormonom mogu se natjecati u ženskoj konkurenciji

Caster Semenya
AFP
12.04.2011.
u 15:21

Međunarodna atletska federacija prvi je internacionalni sportski savez koji je usvojio nove propise o dopuštanju ženama s povišenom razinom muških hormona da se natječu u ženskoj konkurenciji.

 

Atletičarke kojima će biti omogućeno natjecati se u ženskoj konkurenciji morat će imati razinu testosterona ispod muške. U slučaju da je razina u rangu s njom, nužno je da postoji otpor prema tom hormonu kako od toga natjecateljica ne bi imala nikakvu prednost.

 

IAAF je postavio grupu međunarodnih medicinskih stručnjaka koji će kao neovisno tijelo razmatrati slučajeve i davati savjete IAAF-u o dozvoli sudjelovanja na natjecanjima. Cijeli postupak provodit će se u potpunoj tajnosti, a atletičarka koja odbije sudjelovati ili padne na testiranju, neće moći sudjelovati u ženskoj konkurenciji.

 

Nova pravila stupit će na snagu 1. svibnja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije