Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mediji o Barci

'Povratak s repovima': AS prodaje priču tako da gazi Katalonce

Barcelona - PSG
Foto: Reuters
1/8
10.03.2017.
u 15:30

Točno se zna koji dnevni list navija za Dinamo, koji za Rijeku, koji za Hajduk, a koji se trudi ne navijati ni za koga.

I dok se svi svjetski mediji utrkuju na koji način komplimentirati Barceloni na nezaboravnoj nogometnoj noći (izgubili prvu utakmicu od PSG-a 0:4, a u uzvratu slavili 6:1), madridski sportski dnevnik AS, najtiražniji u Španjolskoj, dočekao je senzacionalnu pobjedu Katalonaca “na volej” – “Povratak s repovima!”.

Naravno, ljutiti će Kastiljanci, jer su Katalonci još jednom igrali fantastično nadmašivši po ljepoti igre Realove najveće nogometne generacije, ujutro uz “cortado” (espresso kava s malo mlijeka) ipak imati malu utjehu u naslovnici. Za Kastiljance je njemački sudac turskog podrijetla Deniz Aytekin režirao Barcelonin ulazak u četvrtfinale, pa će tako središnja Španjolska (neki će je uvijek zvati Francova Španjolska) arbitra s Nou Campa zapravo usporediti s Arturom Masom, čovjekom koji je 2014. godine raspisao referendum o odcjepljenju Katalonije od Španjolske.

Referendum je održan, Masovu ideju podržalo je 80 posto Katalonaca, na što cijeli madridski politički aparat reži. No madridski AS ima podlogu da nagazi Barcu i Katalonce – slabo suđenje Deniza Aytekina.

A da je arbitražom iznervirao mnoge, otkrila je i kolegica novinarka koja inače simpatizira Arsenal. Uletjela je u redakciju kao da joj je zagorio ručak ili kao da je vidjela najnovije račune za struju, vodu i plin.

– Kaj meni treba da se navečer uz utakmicu toliko iznerviram. Barcelona je supermomčad, igra supernogomet, ali ne bi išla dalje da nije imala potporu suca. Ubuduće ću gledati samo engleski nogomet, a kada i tamo počnu raditi sve ovo što već godinama rade u Ligi prvaka, ugasit ću televizor.

Krupni kolega novinar, inače navijač Hajduka, već umoran od HNS-Dinamove zadruge, također se naljutio na Aytekina.

– Što biste vi pisali da su suci tako pomogli Dinamu?!

Priznajem, Barcelona i drugi europski stadioni su nam puno dalje od Maksimira. I padnemo na taj Barcin šarm, na Neymarov potez, Suarezovu glumu, no problem suđenja toliko je rasprostranjen na svim kontinentima da nam se čini da bi videotehnologija ipak bila najbolje rješenje. Koliko god bi to umanjilo draž nogometne igre, ne bi nakon svake nokaut-utakmice u LP-u ili HNL-u bilo repova.

I tako će AS koketirati sa svojim čitateljima. No, rade to i drugi mediji diljem svijeta. Ne treba otići dalje od Hrvatske, dalje od Zagreba, Rijeke ili Splita. Točno se zna koji dnevni list navija za Dinamo, koji za Rijeku, koji za Hajduk, a koji se trudi ne navijati ni za koga. Već tražiti poštenje! Kojeg je na Nou Campu u srijedu ipak nedostajalo. Koliko god čarobna bila ta Barca.

>>Za više sporta posjetite našu Facebook stranicu Večernji list - Sport.

Komentara 4

ŠK
Škarpina
18:44 10.03.2017.

cudno mi je sto se nitko od igraca ili uprave nije pobunio na sudenje, nego su rekli da su sami odgovorni za poraz?

DU
Deleted user
17:01 10.03.2017.

Bravo Flak! Da nam je bar više takvih sportskih novinara. Hvala ti majstore.

Avatar Idler 3
Idler 3
23:08 10.03.2017.

Nisu sam Kastiljanci mrki na suca. Ja sam prije tekme rekel kak Barca more proć i očekival fenomenalnu igru.....i na kraju rekel isto kaj i novinarka iz članka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije