Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSVALDO ARDILES Legendarni argentinski nogometaš, bivši trener Tottenhama i Dinama

Ardiles: Luka je moja kopija

04.11.2008.
u 20:10

Godinama smo pokušavali uspostaviti kontakt s Osvaldom Ardilesom (56), jedinim strancem koji je u posljednjih gotovo 50 godina trenirao Dinamo. Argentinac, međutim, do sada nije želio govoriti za hrvatske novine. Još dok je radio u Zagrebu smatrao je da su mediji okrenuli javnost protiv njega, te da je potjeran bez razloga.

Marseille jedini propust
Ipak, dva dana uoči sraza njegovih klubova, Tottenhama i Dinama, nije odbio telefonski intervju, prvi za hrvatske medije otkad je napustio Dinamo. Čak nam je dao i svoj kućni broj u Londonu.

Po čemu pamtite boravak u Zagrebu?

- Divna uspomena, jedna od najljepših u karijeri. Zagreb je lijep grad i bilo mi je žao što sam brzo otišao. Bila je to moja najkraća trenerska epizoda, a smijenjen sam kao sudionik Lige prvaka i bez poraza u hrvatskom prvenstvu.

Kako je do toga došlo?

- Izgubili smo od Manchester Uniteda u Zagrebu. Iako to nisam uzeo za zlo, jer Manchester je bio europski prvak, predsjednik je mislio drugačije i - prenaglio. Jer, još smo bili u igri za prolaz, čekala nas je utakmica u Marseilleu. Moj jedini propust bio je poraz od Francuza kod kuće. U toj utakmici igrali smo odlično, ali smo imali veliku nesreću.

Kojega igrača pamtite iz Dinama?

- Prosinečki je bio poseban, najbolji u našoj momčadi. No, u to vrijeme bio je dugo ozlijeđen. Sjećam se da smo Sturm kod kuće pobijedili bez njega pa sam ga i u igri protiv Manchestera ostavio na klupi. Trebali su mi spremni igrači, jer sam želio pritiskom zaustaviti Engleze. Vjerojatno su mi i to zamjerili.

Neki tadašnji igrači, Butina, Bišćan, Šokota i Mikić, i danas su u Dinamu?

- Zar je to moguće!? Ne znam Dinamovu momčad, samo pratim rezultate.

Igra Spursa sve bolja
Hoćete li doći na utakmicu?

- Vjerojatno. Volio bih vidjeti kako Dinamo danas igra.

Kako igra Tottenham?

- Mnogo bolje nego prije desetak dana. Da je Dinamo došao dok je bio Ramos, vjerojatno bi imao veće izglede. Nažalost, Tottenham je prodao Berbatova, Keanea i Defoea, a to je velik gubitak. Ipak, u posljednje tri utakmice vidljiv je napredak i zato je Tottenham favorit.

Kako vam se sviđa Modrić?

- Podsjeća me na mene, jer smo slične građe i slični tipovi igrača. Ispočetka je bio malo izgubljen, ali sada je sve bolji i sigurniji. Razdoblje prilagodbe još traje - zaključio je Ardiles, trener bez angažmana i povremeni novinski komentator, koji u Zagrebu kontaktira samo s menadžerom Mladenom Petreskim.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije