Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEČERNJAKOV IZBOR

Andro Bušlje i Luka Lončar podijelili naslov vaterpolista godine

Vaterpolist godine
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
1/6
21.12.2018.
u 23:06

Na tradicionalnoj Noći hrvatskog vaterpola, koja je ove godine održana u dubrovačkom hotelu Valamar Lacroma, proglašena je i najbolja sedmorka godine u kojoj i nije bilo nekih velikih promjena.

Dubrovčanin koji ne igra u Dubrovniku i Zagrepčanin koji igra u Jugu ovogodišnji su laureati u tradicionalnoj anketi Večernjeg lista kojom je biran hrvatski vaterpolist godine. Andro Bušlje i Luka Lončar podijelili su naslov najboljeg vaterpolista u 2018., obojica sa po 37 bodova. To je treći put u 31-godišnjoj povijesti Večernjakova izbora da se dogodilo da naslov najboljeg dijele dvojica: 1994. se članovi žirija nisu mogli odlučiti između Vjeke Kobešćaka i Renata Vrbičića a 1999. između Mile Smodlaka i Dubravka Šimenca.

Fatović i Obradović u sedam

Tako je ove godine svojim glasovanjem odlučio Večernjakov žiri, koji su, kao i dosad, činili bivši vaterpolski asovi i vaterpolski treneri. I to iz svih hrvatskih središta: Veselin Đuho i Mladen Rak iz Dubrovnika, Vladimir Rajković i Vedran Jerković iz Zagreba, Neven Kovačević i Tino Vegar iz Splita te Nikola Franković iz Rijeke, odnosno iz Medveje, gdje danas živi.

Na tradicionalnoj Noći hrvatskog vaterpola, koja je ove godine održana u dubrovačkom hotelu Valamar Lacroma, proglašena je i najbolja sedmorka godine u kojoj i nije bilo nekih velikih promjena. Umjesto Sandra Sukna i Anđela Šetka (obojica su ove godine imala zdravstvenih problema), u elitnih sedam ušli su mladi Loren Fatović i iskusni Paulo Obradović (koji se zapravo vratio). A svoja mjesta zadržali su: Marko Bijač, Andro Bušlje, Xavier Garcia, Maro Joković i Luka Lončar.

- Iskreno rečeno, nisam očekivao da ću tako daleko dogurati, mislio sam da će Bušlje sam dobiti trofej jer je imao fantastičnu godinu i s Olympiakosom je drmao Europom. Na neki način on je najbolji, a mi smo svi za oktavu niže. Ali drago mi je da mogu stajati uz takvog asa i svog kapetana - kazao je uvijek skromni Lončar, a Bušlje je uzvratio:

- Nisam ni ja očekivao tu nagradu, ali drago mi je da je dijelim s Lukom koji je jedan vrlo pozitivan lik i na svakom treningu i utakmici daje sve od sebe. Ne patim puno na te pojedinačne nagrade, jer ovo je momčadski sport, ali ipak je to jedna satisfakcija koja priznaje ono što pružam, ali i obvezuje na daljnji rad - istaknuo je Andro.

Bušlje je rođen 4. siječnja 1986. u Dubrovniku, ponikao je u Jugu a sada je član Olympiakosa iz Atene. Po mnogima je u ovom trenutku, a to su istaknuli i članovi našeg žirija, i najbolji branič na svijetu, poznat po dugim rukama i snažnim nogama. Igrač koji ima sve: snagu, sjajne plivačke sposobnosti, šut i – ono što je najvažnije – te kvalitete uvijek stavlja u funkciju kolektiva.

Lončar je odgovoran i borben

Luka Lončar, sidraš ponikao u Mladosti koji je sada oslonac Juga, rođen je 26. lipnja 1987. u Zagrebu. Članovi žirija istaknuli su ga ne samo kao prvog hrvatskog nego i kao prvog svjetskog sidraša. Kažu, pronalazi inteligentna rješenja u igri, često koristeći snagu suparnika. Odgovoran je i borben, a može igrati i braniča. Jednako izvrstan u napadu, obrani i tranziciji.

Za najbolju vaterpolististicu godine HVS je proglasio Petru Bukić, drugi put zaredom. Najbolju vaterpolisticu birali su treneri svih ženskih klubova te izbornik Dragan Matutinović. Petra se tako ubrzo na podiju pridružila Andri i Luki i to je bila lijepa slika vrha hrvatskog vaterpola koja ostaje za pamćenje. Trofej HVS-a ove je godine pripao dugodišnjem vaterpolskom djelatniku iz Šibenika Bojanu Krvavici.

Fešta na Babinom kuku okupila je brojne uzvanike iz vaterpola i općenito sporta iz Dubrovnika i ostatka Hrvatske a posebna glazbena gošća večeri bila je Danijela Martinović

Svi pobjednici

1988. - Igor Milanović (Partizan)

1989. - Igor Milanović (Mladost)

1990. - Igor Milanović (Mladost)

1991. - Perica Bukić (Jadran/Mladost)

1992. - Perica Bukić (Mladost)

1993. - Dubravko Šimenc (Pescara)

1994. - V. Kobešćak/R. Vrbičić (Mlad./Solar.)

1995. - Siniša Školneković (Mladost)

1996. - Siniša Školneković (Mladost)

1997. - Siniša Školneković (Jadran)

1998. - Perica Bukić (Mladost)

1999. - M. Smodlaka/D. Šimenc (Jug/Mlad.)

2000. - Mile Smodlaka (Jug)

2001. - Mile Smodlaka (Jug)

2002. - Ratko Štritof (Mladost)

2003. - Igor Hinić (Brescia)

2004. - Mile Smodlaka (Jug)

2005. - Josip Pavić (Mladost)

2006. - Mile Smodlaka (Jug)

2007. - Miho Bošković (Jug)

2008. - Frano Vićan (Jug)

2009. - Igor Hinić (Mladost)

2010. - Damir Burić (Pro Recco)

2011. - Josip Pavić (Mladost)

2012. - Josip Pavić (Mladost)

2013. - Nikša Dobud (Jug)

2014. - Sandro Sukno (Primorje)

2015. - Sandro Sukno (Primorje/Pro Recco)

2016. - Marko Bijač (Jug)

2017. - Sandro Sukno (Pro Recco)

2018. - Andro Bušlje (Olympiakos) i Luka Lončar (Jug)

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije