Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLALOM - Riesch zlatna

Ana: Mic po mic, do 2046. se možda pomaknem

Ana Jelušić
Reuters
26.02.2010.
u 20:22

Odlazeći od kuće, i Ana Jelušić i Nika Fleiss uvjeravale su novinare kako u Vancouver odlaze po medalje, kako bi svojim rezultatom "sve bacile na leđa".

- Često se događaju i iznenađenja, da oni koji su već došli po medalju, podlegnu pritisku - kazala je Ana.

Upravo suprotno, ni na najdražoj utrci - nisu otišle dalje od svog ovogodišnjeg prosjeka, a najveća favoritkinja Maria Riesch - okitila se zlatom. Ana je završila na 12., a Nika na 25. mjestu. No, ono što više brine su njihovi zaostaci, koji dosežu skoro tri, odnosno pet sekundi!

- Mic po mic, možda se do 2046. i pomaknem. Ovaj rezultat nit smrdi nit miriši. Nemam si što predbacivati, ali pamte se samo medalje. I četverpolasiranu će za par dana svi zaboraviti. Nije mi u prilog išla ni snježna mečava, ništa se nije vidjelo, staza je bila mekana, a to meni najmanje odgovara - kazala je Ana.

Noć ranije uvijeti su bili idealni za našu najbolju skijašicu.
- Sinoć je bilo tako vedro, da sam poželjela nastupiti istog trena, no takvo vrijeme nije se održalo do jutra. Žao mi je što u cilj nisam ušla sa zelenim svjetlom, jer bi bila par mjesta niže, ne bi to ništa bitno promijenilo, ali bi bila zadovoljnija.

Nika Fleiss ispala je iz prvih 30. slalomašica, to ju je najviše bolilo. Nije htjela razočarati, no pritisku je podlegla.

- Imam previše startova iza sebe da bih ostala impresionirana Olimpijskim igrama. No, one su svake četiri godine, pa se čovjek trudi ne razočarati sve one koji od tebe nešto više očekuju. A ja se tom pritisku očito nisam uspjela othrvati. Nadam se da ću u Sočiju imati još jednu olimpijsku priliku.

Nisu samo naše skijašice tugovale, pola sata nakon utrke suze su još uvijek curile niz lice Susanne Riesch, ali ne zbog sestrinog zlata, već zbog toga što je ona ostala bez svoje. Utrku nije uspjela završiti niti braniteljica iz Torina, Anja Paerson.

Lindsey Vonn grlila je najbolju prijateljicu Mariju, a Marlies Schild i Šarka Zahrobska međusobno si čestitale na medaljama. Matea Ferk završila je na 34., a Sofija Novoselić na 39. mjestu.

ZOI, slalom skijašice:
1. Maria Riesch (Njem) 1:42.89
2. Marlies Schild (Aut) +0.43
3. Šarka Zahrobska (Češ) +1.01
4. Maria Pietilae-Holmner (Šve) +1.33
5. Sandrine Aubert (Fra) +1.57
...
12. Ana Jelušić (Hrv) +2.54
25. Nika Fleiss (Hrv) +4.70
34. Matea Ferk (Hrv) +8.04
39. Sofija Novoselić (Hrv) +12.02

Komentara 9

Avatar cluesblues
cluesblues
22:57 26.02.2010.

a cuj naslov - \"najbolje skijasice...\" - i onda spominju nase antitalente - kakve veze imaju nase rekreativke, kojima mi placamo najsluplja skijalista i hotele cijelu godinu, s najboljim skijasicama? najbrojnija zenska skijaska ekipa, na kraju voze samo slalom, a ne znas koja je gora - treba to vise razjurit i onemogucit da se slepaju na racun janicine slave, skupa sa mafijozama koji su se nakotili u skijaskom savezu, tateke koji svojim netalentiranim kcerkicama omogucavaju da se na nas racun poreseravaju po elitnim skijalistima - nema rezultata, nema love - nek im tateki placaju skijace i hotele po aspenu....i jos su na kraju svi veseli kad uopce dodju do cilja - samo sramote hrvatsko skijanje....

OB
-obrisani-
00:31 27.02.2010.

http://www.youtube.com/watch?v=MKl56BIFYbQ

TH
than
21:36 26.02.2010.

Vidjela guzica puta...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije