Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dinamovac Rrahmani

Moje Kosovo igra za sebe, ni protiv Hrvatske nema popusta

Amir Rrahmani
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/7
11.07.2017.
u 07:02

– Super mi je, znam dobro kako je Dinamo veliki klub, ova momčad ima veliki potencijal – prenio je dojmove o svojim pripremnim danima u plavom dresu Rrahmani

Dok jednom ne smrkne, drugom ne svane, a sad je svanulo Amiru Rrahmaniju, 23-godišnjem stoperu iz Kosova koji je postao član prve jedanaestorice Dinama. U Maksimiru su se opekli prošle sezone kada su imali mnogo problema sa stoperima, pa su iz Lokomotive, nakon jednogodišnje posudbe, vratili Rrahmanija. I to se pokazao kao jako dobar potez.

Na ovim pripremama problema s ozljedama imali su Filip Benković i Marko Lešković pa je Rrahmani ugrabio priliku i trenutačno je uz Sigalija čvrsto u momčadi. I to povjerenje dosad je opravdao.

I meni su bili dužni novac

– Super mi je, znam dobro kako je Dinamo veliki klub, ova momčad ima veliki potencijal – prenio je dojmove o svojim pripremnim danima u plavom dresu Rrahmani koji je prije godinu dana iz Splita došao u Dinamo i odmah produžio u Lokomotivu.

– Bio je to dobar put, korak po korak, godinu dana u Splitu, pa toliko i u Lokomotivi, nisam preskakao put.

Kakva su vaša sjećanja na Split koji je, eto, ostao bez licencije i otišao u amaterizam, u 3. ligu?

– Kad sam došao, tamo je bilo super, čak smo na početku prvenstva, šest, sedam kola bili na samom vrhu. No, onda su došli financijski problemi, ali ja sam se na vrijeme spasio i u zadnji čas sam otišao. I meni su bili dužni, ali sad to više nije važno. No žao mi je što su ispali iz Prve HNL, meni je tamo bilo lijepo. Kao i u Lokomotivi, igrao sam sve utakmice, trudio sam se da budem što boji, da budem spreman za dolazak u Dinamo i mislim da sam doista spreman za Dinamo – rekao je Rrahmani i osvrnuo se ne ozljede svojih konkurenata, Benkovića i Leškovića.

– Moj posao je da radim najbolje što mogu, ne mogu govoriti da sam u prvih 11 kad pripreme još traju, rano je za takve zaključke. Trudim se koncentrirati na sebe i svoj rad, a onda ćemo vidjeti kako će biti u prvenstvu.

A prvenstvo donosi novu borbu Dinama i aktualnog prvaka Rijeke.

– Rijeka ima top momčad, ali ne treba o njoj razmišljati već samo o sebi, svojim igrama i rezultatima i da na kraju budemo prvaci.

Vrlo dobro priča hrvatski

Rrahmani igra lijevog stopera, sad je dobio na lijevom beku novog čovjeka, Jana Lecjaksa.

– Dobar je igrač, iskusan i dobro smo surađivali, komunikacija je bila jako dobra.

Na engleskom?

– Da, iako dobro on “kuži” i hrvatski – veli Rrahmani s kojim smo pričali na hrvatskom iako je dogovor prije nego što smo sjeli za stol bio da pričamo engleski.

No onda je sve krenulo s hrvatskim, pa smo tako i nastavili i nema se Amir razloga nimalo stidjeti svog hrvatskog, jer ga govori vrlo solidno.

Rrahmani je reprezentativac Kosova, protiv Hrvatske u pobjedi naše reprezentacije (6:0) nije igrao, a 2. rujna Kosovo ponovno igra protiv naše vrste u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

– Bit će nam teško u Maksimiru, znamo da Hrvatska ima najbolje igrače.

Može li Kosovo nekome uzeti bodove, dosad je samo u Finskoj na otvaranju kvalifikacija uzelo bod.

– Gledajte, mi igramo za sebe, želimo sa što boljim rezultatima podignuti svoj rejting, popraviti status ne bismo li onda u sljedećim kvalifikacijama imali nešto slabije suparnike – zaključio je Rrahmani.

Komentara 3

DU
Deleted user
11:32 11.07.2017.

Opravdao povjerenje? Jes ti gledao pripremne utakmice Junaci?Nisi očito!Obadva gola koje je Dinamo primio protiv Čeha i Ukrajinaca su direktna posljedica Rahmanija! Igrači koje je on čuvao pobjegli su mu u prazan prostor i poentirali!Toliko!

Avatar utunelu
utunelu
08:39 11.07.2017.

leskovic je rupcaga kakve nema..sifo ko da nikad nije igrao nogomet pivarić?taj decko veze nema s nogometom..dinamu ne valja obrana a ne Mamic..dinamo fali struka koja ce znati neke stvari dovesti u red..ako ne valja stoper odmah kupuju drugog i tako u krug..

KU
kupatilo
09:26 11.07.2017.

Nadamse dace biti od njega nesto.Uvjeksu albanci i bosanci ostavljali srce na terenu.Mozda je nekad kod nekog nedostajalo tehnike ali postenja nikad.Dinamovac sam i volim igrace koji su lavovi a ne pekmezi.Zato dečko sretno a nadamse dace i nama biti sretno stobom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije