Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Više nije prorok

Sačuvaj nas Bože prijetnji Zdravka Mamića

Zdravko Mamić
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/26
09.07.2017.
u 21:04

Bilo bi predivno kada bismo imali čisto prvenstvo, bez mrlja, pa da naši nogometni majstori pokažu što znaju.

Bilo je to sad već davne 2005. godine kad je Dinamo ispao u ‘Ligu za bedake’, a na stadionu su ostali samo najvjerniji navijači, oni koji klub prate i kad je najteže. Jer, odavno se zagrebačku publiku zove izbirljivom, Zoran Milanović vjerojatno bi rekao da su nježne biljke. Tada je Zdravko Mamić lupio šakom o stol i svojim ‘glasom koji odjekne cijelom regijom’ uzviknuo:

- Dosta je bilo. Obećavam svima da će Dinamo deset godina zaredom biti prvak Hrvatske!

I uistinu tako bi. Štoviše, osvojio ih je 11! Da je te 2005. godine navijačima Dinama došao Marty McFly iz budućnosti i rekao da je prorok Zdravko u pravu i da će se njegovo proročanstvo obistiniti, tadašnjeg izvršnog dopredsjednik kluba Zagrepčani bi vjerojatno nosili na rukama do Manduševca kako bi se zajedno okupali i slavili kao u neka prošla, svršena vremena.

No, u međuvremenu puno toga se izdogađalo pa se pravim navijačima zagrebačkih plavih toliko toga zgadilo da se naslovi više nisu slavili. Zapravo, mogu iz prve ruke potvrditi da se po kafićima glavnog grada više slavio naslov Rijeke koji je prekinuo već pomalo dosadnu dominaciju modrih. Razloga za to ima mnogo. Nešto leži i u već spomenutoj izbirljivoj publici, ali najviše utjecaja imale su spletke koje je predvodio ‘prorok’ s početka priče koji je u međuvremenu postao alfa i omega hrvatskog nogometa, koji je zavladao svim institucijama hrvatskog nogometa i na njihovo čelo instalirao svoje poslušnike. Godinama su se gomilale afere, kultni likovi HNL-a i istinske legende marginalizirane su, suđenje se u pojedinim trenucima pretvaralo u tragikomediju, a trn u oku mnogima je i sestrinska Lokomotiva. Uz to, čelnici našeg nogometa, redom vezani uz Dinamo, opterećeni su optužnicama za teški kriminal.

Zdravko Mamić
1/4

Sve nabrojeno sukus je svega što je plavog navijača opet odvratilo sa stadiona. Sada ni naslovi i sjajni rezultati više nisu dovoljan razlog da bi se tribine napunile. Trofeji se, nažalost, u Zagrebu više ne slave. I baš zato je Rijekina titula naišla na podršku diljem Hrvatske. Kekova družina zaista je bila najbolja, potpuno zasluženo osvojila prvenstvo i ponovno ujedinila nogometnu Hrvatsku. Na tome im je čestitao i Mamić, ali odmah i dodao:

- Poručujem Rijeci i Hajduku, ovo ste vidjeli sad i više nikad, rekao je sadašnji savjetnik Dinama. Samo što u 2017. to više ne zvuči kao proročanstvo, već kao prijetnja! U prilog toj tezi ide i prva odluka Izvršnog odbora HNS-a koji je zahvalio na suradnji disciplinskom sucu Saši Pavličiću-Bekiću. Žalosno je da su mnogi već u travnju ove godine naslutili takav crni scenarij kada je odlučio naknadno, na temelju snimke, kazniti krajnje nesportsko i bezobrazno Soudanijevo udaranje igrača Lokomotive kojeg sudac utakmice nije primjereno kaznio. U Dinamu su se tada nakostriješili, odluka je odmah poništena, a kada se zamjeriš modrim moćnicima, ubrzo postaneš bivši. Rečeno (ne naglas) - učinjeno!

- Meni nije produljen mandat nakon jedne sezone, a mojem prethodniku Vlajčeviću produljivali su ga 17 sezona, iznenađen je bio i sam Pavličić-Bekić, kojem je, očito, najveći krimen bilo to što je pokušao biti samostalan.

Eto, to nam je uvod u novu sezonu, a svi se nadamo da će na tome i ostati. Bilo bi predivno kada bismo imali čisto prvenstvo, bez mrlja, pa da naši nogometni majstori pokažu što znaju. Zamislite kako bi bilo lijepo da odlučuje isključivo njihovo umijeće pa da se za naslove bore prvak Rijeka, ranjeni lav Dinamo, probuđeni Hajduk, sve bolji Osijek...

Komentara 38

HE
herc7
21:34 09.07.2017.

Mamic izuzetan manager i covjek ,da nije njeg dinamo bi vodili klosari kao i Hajduk. Budimo realni...A to jel zaradio naravno... kako rekoh sposoban lik.

ZR
Ze Roberto u
21:56 09.07.2017.

Dragi moj Delač....! Ni jedan Dinamovac ne slavi uspjeh Rijeke........ a ti si samo novinar koji imaš mogučnost, nazalošt, iznositi samo svoje mišljenje......!! Poštuj rezultate.... .

DM
Dmitar1.
21:30 09.07.2017.

To što se u Zagrebačkim kafićima slavio naslov Rijeke možeš pričat svom dečku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije