Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Alan Letang:

Želim izgraditi hrvatsku reprezentaciju kojom će se navijači ponositi

'SPECIJAL MAX    05.12.2012.,  Zagreb - Hokejas i kapetan momcadi HK Medvescak Alan Letang. Photo: Jurica Galoic/PIXSELL'
Jurica Galoić/PIXSELL
08.04.2016.
u 10:30

'Velika je čast biti izabran za hrvatskog izbornika. Kada su mi pružili mogućnost da vodim hrvatsku reprezentaciju, nisam mogao odbiti.'

Našu hokejsku reprezentaciju od 17. do 23. travnja očekuje nastup na SP-u Divizije 1B, kojemu je Zagreb domaćin, a danas izabranici Alana Letanga igraju prvu pripremnu utakmicu, sa Slovenijom u Ledenoj (19.30 sati).

– Velika je čast biti izabran za hrvatskog izbornika. Kada su mi pružili mogućnost da vodim hrvatsku reprezentaciju, nisam mogao odbiti. Proteklih godina naučio sam jako puno na klupi Medveščaka, i od Dwyera i od Sheddena, no imam i svoje ideje. Znam da neće sve uvijek biti sjajno i da će biti uspona i padova, no takva je krivulja učenja. S druge strane, siguran sam da će moja strast za nacionalnu momčad kao i to što smo domaćini znatno pridonijeti uspjehu – poručio je novi hrvatski izbornik, Kanađanin Alan Letang.

O tome što očekuje od momčadi, rekao je:

– Ove godine imamo igrače koji su posve predani momčadi i svi su kao obitelj. To je jako dobar početak i budemo li predano radili i davali sve od sebe, imat ćemo uspjeha. Želim izgraditi momčad kojom će se navijači ponositi.

Na Svjetskom prvenstvu u Zagrebu suparnici Hrvatske bit će Estonija, Litva, Rumunjska, Ukrajina i Velika Britanija, s kojom se u Zagreb vraća bivši trener medvjeda Chuck Weber.

>> Alan Letang vodi pomlađenu Hrvatsku na SP-u u Zagrebu

Komentara 3

DU
Deleted user
08:03 14.04.2016.

Daj ti Bog sreće i zdravlja za sve dobro što činiš hrvatskom sportu i hokeju. No bojim se da od toga neće ništa biti. Kod nas je mala baza za hokej. Malo se klinaca bavi hokejom. Koliko sam imao prilike čuti , naprimjer Slovenci imaju za klince u zimskom periodu barem jednom tjedno tjelesni u kojima klinci igraju hokej. U Hokejaškim velesilama....npr. nordijskim zemljama to je vjerojatno i više i ćešće. Zato je i lakše izabrati talentirane klince između 400 i 500 tisuća nego 200 ili 300 klinaca koji se jave i žele trenirati hokej. No Alane ipak želim ti sreću u tvom poslu....!!!

NO
nogogaz
16:01 14.04.2016.

da su slovenci bili kompletni i da se ne bi igrali sa nama... neću ni da pomislim, koliko bi pojeli golova... u hokeju nećemo bit pravci svjeta...

Avatar babas
babas
03:27 15.04.2016.

Treba proširiti bazu u hokeju i osnovati hrvatsku ligu,od masovnosti dolazi i do kvalitete. Bilo bi super da imamo solidnu hokejašku repku,to je stvarno atraktivan sport.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije