Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SP KOŠARKA

Aco Petrović s Brazilom izgubio prvu utakmicu i doveo se u nezgodnu poziciju

Aleksandar Petrović
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/4
07.09.2019.
u 14:00

Plasman u četvrtfinale u subotu je četvrtom pobjedom u isto toliko nastupa osigurala Australija koja je u susretu skupine L u Nanjingu svladala Dominikansku Republiku s 82-76 (24-19, 16-19, 17-14, 25-24)

Brazilska košarkaška reprezentacija, koju vodi hrvatski stručnjak Aleksandar Petrović, u svom je četvrtom nastupu na Svjetskom prvenstvu u Kini pretrpjela prvi poraz izgubivši u susretu 1. kola skupine K od Češke sa 71-93 (16-20, 16-25, 14-20, 25-28) u Shenzhenu i tako došla u vrlo tešku poziciju.

Brazilci su pobjedom protiv Češke mogli osigurati prolazak u četvrtfinale SP-a kolo prije kraja natjecanja po skupinama, ali su odigrali očajnu utakmicu. Česi su preuzeli kontrolu rezultata od samoga početka susreta, njihova je prednost rasla iz minute u minutu da bi dosegnula i 15 razlike pred kraj prvog poluvremena. Niti nastavak nije donio ništa dobrog za Brazil, Češka je nastavila s vrhunskom igrom poglavito u napadu, pa je vrlo brzo stigla i do 20 razlike (54-34), da bi pred kraj susreta u jednom trenutku bilo i najvećih +29 (85-56). 

Tomaš Satoransky je odigrao fantastičnu utakmicu s 20 koševa, sedam skokova i devet asistencija, a odličan je bio i Ondrej Balvin s 15 ubačaja i 11 skokova od Češke, dok su u sastavu Brazila najefikasniji bili Benite s 12 te Barbosa i Huertas s po 11 poena.

I Češka i Brazil sada imaju po tri pobjede i poraz, a u skupini su još SAD koje imaju tri pobjede i Grčka koja je na omjeru 2-1 prije njihova međusobnog susreta od 14.30 sati. Kako u posljednjem kolu igraju Brazil - SAD i Češka - Grčka, Brazilu će za prolazak u četvrtfinale najvjerojatnije trebati pobjeda protiv SAD-a.

Plasman u četvrtfinale u subotu je četvrtom pobjedom u isto toliko nastupa osigurala Australija koja je u susretu skupine L u Nanjingu svladala Dominikansku Republiku s 82-76 (24-19, 16-19, 17-14, 25-24). Dominikanci su držali rezultatski priključak većim tijekom susreta, no Australci su sredinom posljednje četvrtine ipak pobjegli na 80-69 i do kraja susreta mirno zadržali prednost.

Patty Mills je s 19 ubačaja i devet asistencija bio najbolji kod Australije za koju je Chris Goulding dodao 15 pogodaka, dok su Eloy Vargas sa 16 i Victor Liz s 14 koševa bili najučinkovitiji kod Dominikanske Republike.

Od 14 sati u ovoj skupini igraju Francuska i Litva.

Australija je na vrhu skupine s 4-0, slijedi Francuska s 3-0, Litva je na 2-1, a Dominikanska Republika na 2-2.
 

Ključne riječi

Komentara 1

MA
MartyMystery
10:28 08.09.2019.

Poštovana redakcijo, Pre nekog vremena ostavio sam jedan sarkastični komentar na ovu temu i profil mi je blokiran do 2021 godine. Komentar nije imao vulgaran sadržaj, niti je bio uvredljiv za bilo koju skupinu ljudi. Bio je to duhoviti komentarar kao reakcija na prepotentne izjave i stav Ace Petrovića posle pobede nad Grčkom i poraza od Češke. Vi ste opet, iz nekih nepoznatih razloga, komentar obrisali, a profil blokirali. Time ste samo pokazali da ste zadrti desničari i nacionalisti koji ne razumeju humor i sarkazam, verovatno usled malog IQ, a posao u redakciji dobili uhljebljavanjem od strane onih čije interese branite. Pozdrav StaracFocho

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije