Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
‘Crazy’ će osvojiti Europu?

Zrinko Tutić: Podržavam Franku, pjesma je odlična

Foto: Srećko Rundić
1/4
08.03.2018.
u 10:01

S mišljenjem legendarnog skladatelja slažu se i Neda Parmać i Antonija Šola. Dok se na društvenim mrežama nižu pozitivne, ali i negativne kritike, Franka Batelić i njezin tim više su nego optimistični

S nestrpljenjem se iščekivalo predstavljanje spota i pjesme “Crazy” s kojom će nas Franka Batelić predstavljati na 63. Eurosongu koji će se održati od 8. do 12. svibnja u Lisabonu.

I konačno je ‘puštena’ u eter pjesma čiji tekst potpisuje talentirana pjevačica, a glazbu Branimir Mihaljević te atraktivan videospot iza kojeg stoji Sandra Mihaljević i Igor Ivanović. Riječ o pjesmi na engleskom jeziku za koju mnogi komentiraju da može parirati svjetskim hitovima, čemu pridonosi miksanje u londonskom studiju Metropolis koji je zaslužan i za zvuk svjetskih zvijezda Lane Del Rey, Adele i drugih.

No kako se oko svega lome koplja, ni naša eurovizijska uzdanica ne može proći bez puno polemike, pogotovo ona koju šaljemo na najveći europski glazbeni spektakl. Tomu u prilog ide činjenica što je videospot “Crazy” u samo pet sati od puštanja pregladan više od 130 tisuća puta, što je izazvalo i brojne komentare. I dok nam neki susjedi hvale pjesmu, a neki obožavatelji Eurosonga iz Rusije i Poljske čak zazivaju pobjedu, na domaćem terenu nađu se i kritike.

“Pjesma mi se ne sviđa, spora je, dosadna, bez ritma. Samo pokušaj kopiranja suvremene crnačke urbane glazbe iz Amerike”, jedan je od komentara, među kojima, ruku na srce, ima i puno pozitivnih.

“Bravo Franka, pjesma je zakon, ti si ponos Hrvatske. Divan spot, ničeg previše, prava mjera svega. Pjesma je moderna i odlična.”

“Franka ovo je vrh, bravo, ne moraš ni pobijediti, novi putovi ti se otvaraju sigurno!”

– Franku apsolutno podržavam! Pjesma je napravljena profesionalno, a jedino što bih joj sugerirao jest da, kad je bude izvodila uživo na pozornici, veći naglasak stavi na svoju osobnost i vokalnu izvedbu, manje na performans – rekao nam je legendrani skladatelj Zrinko Tutić koji je 1990. godine za Tajči (zajedno s Alkom Vuicom) napisao pobjedničku pjesmu “Hajde da ludujemo”.

– Vjerujem da će Franka napraviti odličan posao na Eurosongu. Oduvijek je ulagala u svoj nastup i uvijek se trudila dati sto posto, tako da ne sumnjam da će se iskazati i u Portugalu. Želim joj svu sreću – ističe Neda Parmać, pjevačica grupe “Gelato sisters” koja je s grupom “Feminem” Lijepu Našu predstavljala na Eurosongu 2010. godine. Kantautorica Antonija Šola također je optimistična:

– Franka ima sjajan vokal, odličan izgovor engleskog. Pjesma je moderna, po svjetskim standardima, a kako je prati i sjajan produkcijski tim, jedino joj treba i malo sreće. Neka samo ide hrabro, i vjerujem da će joj se i sreća osmjehnuti.

1/16

Komentara 3

MA
mar06mir
10:25 08.03.2018.

Crap.

SW
sweetchildomine666666
10:53 27.03.2018.

Bila bi bolja da reve 2-3 tona, da pjeva polugola, jer su upravo sise i guzice bitne za pjevanje, te da si nadje nekog siromaha, jos i ruznog, pa onda ljudi valjda nece biti jalni... e, da, zaboravih pornic... ili da polupismena napise kakav roman o redaljki... a tekst pjesme mora biti poluretardiran, ali na hr jeziku, jer kod nas drugo ne prolazi. Cast izuzecima za koje se jos uvijek nadam da ih ima...

BA
Bagerdzia
10:48 08.03.2018.

zadnjih 5-6 godina nije ništa pjevala, već je samo grgljala spermu od ćorluke, a glas joj svejedno hrapav. al nema veze, ionako je preko kradezezea osvojila taj neki hrtov talent show koji je i bio pokrenut samo radi nje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije