Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pohod na lisabon

Pogledajte spot za pjesmu 'Crazy' s kojom će nas Franka predstavljati na Eurosongu

Franka Batelić
Foto: Screenshot
1/5
06.03.2018.
u 23:50

Autor glazbe za pjesmu Crazy je Branimir Mihaljević, a autorica teksta i glazbenih dionica Franka. Videospot su režirali Sandra Mihaljević i Igor Ivanović, za koreografiju je bio zadužen Igor Barberić,

Na HRt-u je danas predstavljen spot za pjesmu "Crazy" s kojom će nas Franka Batelić predstavljati na ovogodišnjem Eurosongu u Lisabonu.

Autor glazbe za pjesmu Crazy je Branimir Mihaljević, a autorica teksta i glazbenih dionica Franka. Videospot su režirali Sandra Mihaljević i Igor Ivanović, za koreografiju je bio zadužen Igor Barberić, za osmišljavanje izgleda Jasenka Tudor Bevanda, kostime je izradio Hippy Garden, za šminku je bila zadužena Kristina Hošnjak, za masku BrushBar, a za frizuru Salon Franić. Videospot je snimljen u Zorin domu u Karlovcu i zagrebačkom hotelu Double Tree by Hilton.

- Pjesma je moćna, drugačija i pomalo luda kako kaže sam naslov. Vjerujem da će se svidjeti publici i da će uživati slušajući je, jednako kao što smo mi dok smo radili na njoj posljednja tri mjeseca! Posebno sam ponosna na to što smo pjesmu na konačnu obradu poslali u londonski studio Metropolis. Miksao ju je Paul Norris, dobitnik nagrade Grammy za rad na Rihanninu albumu Unapologetic, koji je radio i na albumu X Eda Sheerana te na pjesmama sastava Black Eyed Peas, zatim Davida Guette, Jessie J, Alicije Keys i brojnih drugih. Crazy je masterirao jedan od najpoznatijih inženjera u Europi, Tim Young, poznat po radu na multiplatinastim albumima sastava The Clash, Sade, Eltona Johna, The Smithsa, istaknula je Franka za HRT.

- Do pjesme smo došli na neočekivan način. Snimali smo u studiju tri pjesme kao prijedloge za Euroviziju i odjednom se prikrala i ova. Branimir ju je počeo svirati na klaviru, ja sam počela pjevušiti tekst i nastala je pjesma Crazy. Jednostavno nam je legla, jer je neobična i neočekivana. Moćna je, emocionalna, snažna i moderna. Nadam se da će se jako svidjeti publici, ističe Franka Batelić.

- Kad se okupi sjajan tim, kad je ideja videospota privlačna i zanimljiva, nikomu, pa ni meni, nije bilo teško raditi i 22 sata u komadu, odmoriti se nakratko te sljedeću večer zaplivati u bazenu i ponovno snimati! Vjerujem da će gledatelji osjetiti tu pozitivnu energiju koju smo unijeli u rad. U tim koji je radio na videospotu bilo je uključeno više od 30 ljudi i svima želim zahvaliti na profesionalnosti i sjajno obavljenome poslu. Zamislite samo kako je bilo oslikati i stilizirati deset plesača da izgledaju i plešu odlično, dodala je Franka.

Ovogodišnje 63. natjecanje za pjesmu Eurovizije održat će se od 8. do 12. svibnja u glavnom gradu Portugala, Lisabonu. Poluzavršna će se natjecanja održati 8. i 10. svibnja, a završna je večer na rasporedu 12. svibnja. Ždrijebom je odlučeno da će se Republika Hrvatska natjecati u drugom dijelu prve poluzavršnice 8. svibnja u Altice Areni u Lisabonu.



Komentara 36

Avatar gledatelj_zikine_dinastije
gledatelj_zikine_dinastije
21:17 06.03.2018.

obitelj mihaljevic upravo uzela pinku poreznih obveznika i obezbjedili se materijalno da ljencare sljedecih par godina...bez natjecaja bez ikakvih pravnih osnova branimir mihaljevic je prodao magarca za cijenu konja a supruga je gle cuda snimila ovaj nakaradni spot...idemo gospodo racune na sunce a drzavno odvjetnistvo u hrt i cesljati tko kako i zasto...

HR
hr76
20:29 06.03.2018.

Loše. Želim referendum o plaćanju TV pretplate, ovako izravno izabrani predstavnici su čisti lopovluk naših donacija.

80
8.000 eura, 8.000 eura!
20:55 06.03.2018.

"Crazy" je onaj tko je ovu tzv pjesmu poslao na Cirkusviziju!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije