Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tri, dva, jedan – kuhaj!

Žiri nije bio zadovoljan, ni jedan tim nije briljirao: Danas mi nije bio omiljeni dan

Foto: RTL
1/3
08.03.2021.
u 23:26

Voditelj Domagoj Jakopović Ribafish na početku je emisije poželio dobrodošlicu Jozefini i Kseniji, koje su prošli tjedan bile na odmoru, a ovaj tjedan su to Marija i Dario.

U ponedjeljak navečer u showu 'Tri, dva, jedan – kuhaj!' natjecatelji su imali 75 minuta za pripremu glavnog jela s prilogom, a ključne namirnice bile su razne – od hlapa do mljevenog mesa.

Voditelj Domagoj Jakopović Ribafish na početku je emisije poželio dobrodošlicu Jozefini i Kseniji, koje su prošli tjedan bile na odmoru, a ovaj tjedan su to Marija i Dario. Osim toga, Šajeta i Edi su se vratili iz ponora i svojim trudom ponovno zaradili mjesto u Željkinom timu. Vesela ekipa bila je puna elana za novi tjedan kuhanja, sve dok nisu vidjeli ključnu namirnicu ovog tjedna – hlapa!

„Malo je nezgodno za kandidate čistiti živog hlapa jer ne znam koliko su oni spretni u tome. Trebaju znati baratati s tim da se ne porežu, ali ako sve naprave dobro, zapamtit će to za cijeli život. Uvijek su u strahu od zahtjevnih zadataka, ali bitno je samo da im svi prsti ostanu cijeli“, kazao je Tomislav Špiček nakon što je natjecateljima pokazao kako se trančira hlap, što je izazvalo strah za radnim  jedinicama. „Ja skidam pregaču i bježim, ako dobijem hlapa“, kazala je Ivana Banfić koja je, srećom, ostala u showu jer su tu namirnicu dobili Jazz i Joško te Mirela i Ljuba. Osim hlapa, kandidati su u izazovu 'prsa o prsa' pripremali još tunu, teleću jetricu i mljeveno meso.

Ivana i Aki te Šajeta i Edi pripremali su odrezak tune, a Šajeta je bio iznimno sretan što se ponovno natječu u timu pa se našalio: „Raste mi samopouzdanje u kuhinji. Predstavljamo vam gourmet tunu iz studentske menze!“

„Ivana i Aki, mislim da možete puno bolje. Tekstura pirea od celera nije najbolja, a tuna i salata nisu dovoljno začinjene. Dečki, kod vas je tuna prepečena, ali ostala je sočna. No feta sir i rajčica mi nikako ne idu uz tunu kao prilog“, komentirao je Špiček pa su Šajeta i Edi dobili 15 bodova, a konkurencija samo bod više.

Mirela i Ljuba te Jazz i Joško uhvatili su se u koštac s hlapom te su napravili jako dobar posao kod njegova čišćenja.

„Čestitam vam na dobro odrađenom poslu. Mirela i Ljuba, vaša tjestenina mi je odlična, hlap je super očišćen i prezentacija dobra, jedino mi je umak presladak. Jazz i Joško, vaša tjestenina je isto dobra, intenzitet okusa hlapa je dobar, ali nemojte koristiti previše čili papričice u hlapu jer je šteta takve namirnice…“ kazao je Ivan Pažanin kojem nijedno jelo nije bilo perfektno. No Mirela i Ljuba su odradile bolji posao pa su zaradile 24 boda, dok su Jazz i Joško zbog ljutine dobili 21 bod.

Mljeveno meso kao ključnu namirnicu koristile su Jozefina i Ksenija, koje su poslužile chili con carne, te Miroslava i Nebojša koji su servirali ćufte u umaku s pireom od krumpira i celera.

„Ćufte su mekane, pire je dobar, ali ima previše grudica… Jelo od Jozefine i Ksenije mi je ukusno, lijepo začinjeno i jako je dobra ideja“, komentirao je Špiček. Djevojke su za inovativno jelo dobile 20 bodova, dok su Miroslava i Nešo zaradili samo 13 bodova.

Posljednji na redu bili su Danijela i Josip te Ivana i Velimir koji su pripremali teleću jetricu.

„Ivana i Velimir, kad pogledam vaš tanjur, nema mi nikakve povezanosti, ali okus mi je odličan i jetrica je fantastična. Danijela i Josip, vaša jetrica je presuha i imate preveliku količinu tjestenine za umak“, komentirao je Pažanin. Ivana i Velimir dobili su ukupno 18 bodova, a Danijela i Josip 15 bodova.

„Oni su išli na tradicionalno, a mi na nešto moderno. Pokazali smo hrabrost. Držimo se luđačkog stila i daleko smo dogurali s tim“, izjavio je Velimir zadovoljan njihovim modernim i „luđačkim“ receptom.

Na kraju dana, Pažaninov tim je opet u bodovnom vodstvu, no ni jedan tim danas nije posebno briljirao.

„Danas mi nije bio omiljeni dan, osim što treba pohvaliti one koji su pripremali hlapa“, zaključila je kratko Željka Klemenčić.

No sutra je novi dan, sutra se sve može okrenuti, stoga novu epizodu showa 'Tri, dva, jedan – kuhaj!' ne propustite pogledati u utorak u 20.45 sati na RTL-u!

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije