Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dodjela u petak

Večernjakov glazbeni kritičar Hrvoje Horvat uoči Porina prognozira tko će kako proći

Foto: pixsell
1/4
28.03.2019.
u 08:00

Nina Badrić bi se, nakon Večernjakove ruže, mogla kući vratiti i s Porinom, a najviše nominacija ima Vojko V.

Uoči dodjele Porina u riječkom Centru Zamet, zamolili smo Hrvoja Horvata, glazbenog kritičara Večernjeg lista, da nam komentira tko su glazbenici koji bi, po njegovu mišljenju, trebali kući ponijeti prestižni kipić.

Na upit o predviđanju dobitnika Porina za kategoriju albuma godine, kaže: – Puno je dobrih albuma, ali kao i kod Grammyja riječ je o zbrajanju krušaka i jabuka. Puno žanrova, koji međusobno nemaju veze, javljaju se u glavnim kategorijama (pjesme i albuma godine), ali svaki za sebe donosi izuzetno kvalitetne proizvode – impresionirano govori Horvat referirajući se na hip-hop prvijenac “Vojko V” istoimenog repera te rokerske “Nuspojave” Gorana Bareta.

– Mislim da će Goran Bare ponoviti priču otprije sedam godina i odnijeti Porin u ovoj kategoriji jer dugo nije snimao, ako mu se u priču ne umiješa Vojko V koji je kao reper i mladi čovjek koji je tek došao u cijelu tu priču iz neke druge grane napravio jako veliki uspjeh prošle godine – ističe Horvat dodajući da mu je među dražim nominiranim glazbenicima Mile Kekin, ali da bez obzira na to tko odnese Porina za album godine neće biti pogrešno/nezasluženo.

– S obzirom na to da su hip-hop izvođači prošle godine imali golem broj prodanih ulaznica na koncertima, oko 18.000 ljudi, velika je medijska pozornost na tome i zato Vojko V ima toliku šansu za Porina – objašnjava Horvat fenomen splitskog repera koji se u kategoriji “Pjesma godine” utrkuje s Petrom Grašom, Detourom, Vatrom i Massimom te Ninom Badrić. – Ovdje mi se čini da bi Vojko V definitivno mogao dobiti Porina s pjesmom “Ne može” koja daje jako dobar presjek društvene situacije u kojoj se nalazimo. Simpatično dobra pjesma – komentira Hrvoje napominjući da treba biti svjestan favorita masovne publike poput Petra Graše, koji je oduvijek popularan zbog svoje medijske pozicije, a naglašava i dvostruku nominaciju Vatre i Massima s hitom “Nama se nikud ne žuri”.

– Ove godine barem jedan Porin ide Vojku – tvrdi glazbeni kritičar koji ga oslovljava kao jednog od najatraktivnijeg i najzanimljivijeg izvođača prošle godine. Dodjelu Porina obilježavaju ove dvije kategorije jer imaju po pet nominiranih izvođača, a ostale kategorije imaju po tri ili četiri. U izravnom prijenosu gledatelji će vidjeti proglašenje dobitnika samo deset kategorija, a ostalih 26 proglasit će se u pretprijenosu.

U borbi za novog izvođača godine su Kensington Lima, glazbeni projekt multiinstrumentalista i autora Josipa Radića, rock petorka iz Koprivnice Ogenj i mlada jazz nada Lana Janjanin. – Ogenj sam gledao nekoliko puta, briljantan bend. Oni su pokazali koliko se etno može uklopiti u domaću rock scenu – oduševljeno komentira Hrvoje. Nominirani u kategoriji “Najbolji album pop glazbe” su Massimo, Detour i Josipa Lisac.

– Tradicionalno jaka kategorija – tvrdi Horvat koji Porin prognozira Josipi Lisac. – Promijenila je formu i izražaj pa otišla u jazz kakav je Bowie uspio odsvirati na posljednjem albumu “Blackstar”. Mislim da će tome pridonijeti i suradnja s Chui – govori Horvat. Osim Porina za najbolji pop album, Horvat predviđa još jedan kipić za glazbenu divu i to u kategoriji najbolje ženske vokalne izvedbe.

– Josipa Lisac bi tu lagano mogla dobiti Porina, bez obzira na Ninu Badrić i mladu Antonelu Doko – tvrdi. Predviđanja za Porin u kategoriji najbolje vokalne suradnje teške su zbog jakih imena Josipe Lisac i Hladnog piva te Massima i Vatre. – Mislim da će Porin ovdje ipak osvojiti Vatra i Massimo jer je riječ o zaista velikom hitu, a i Vatra upravo objavljuje istoimeni album – završava Horvat.

Pogledajte što nam je Nina Badrić rekla nakon što je osvojila Večernjakovu ružu u kategoriji glazbenik godine

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije