Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večernjakova ruža

Glazbenu divu Josipu Lisac iznenadila je Zlatna ruža, evo što je rekla

Foto: Boris Scitar/Vecernji list
1/13
24.03.2019.
u 11:27

Ova posebna ruža je autentični hrvatski proizvod jedne od najstarijih zlatarnica u gradu Zagrebu koja je u vlasništvu obitelji Rodić.

Iza nas je još jedna dodjela Večernjakove ruže na kojoj je u posebnom sjaju dodijeljena i – zlatna ruža! Povodom 25. godišnjice ove najprestižnije medijske nagrade, Večernji list dodijelio je ružu zlatnog sjaja divi svemirskog glasa Josipi Lisac.

Na samoj dodjeli, Josipa je uz grupu Hladno Pivo otpjevala re-make njihove pjesme 'Soundtrack za moj život', a u trenutku primanja svoje unikatne ruže vidno je bila pod dojmom.

- Rekao sam Josipi da će joj krenuti kad krene surađivati s nama - našalio se Mile Kekin koji je glazbenoj divi uručio nagradu. Nakon što je saznala da je prva dobitnica 'Zlatne ruže' u povijesti glazbenica se našalila kako će joj sad svi komentirati da ju je dobila preko veze i zbog Hladnog piva.

1/12

Ova posebna ruža je autentični hrvatski proizvod jedne od najstarijih zlatarnica u gradu Zagrebu čiji je vlasnik poznata zlatarska obitelj Rodić. Rose D'or spoj je tek ubrane ruže i zlata, a zlatarnica Rodić jedina je u Hrvatskoj koja nudi ovakav bezvremenski i dugovječan poklon.

– Svaka ruža koju uberemo može biti optočena bijelom, žutom ili crvenom tj. rose nijansom zlata – opisuje nam Josip Rodić čiju je prvu pozlaćenu ružu iz nulte serije primila ni vise ni manje nego Josipa Lisac. S obzirom da je ona unikatni ručno izrađeni proizvod pionir ovih prostora, nije dugo trebalo da stekne reputaciju najljepšeg poklona.

– Tko god vidi ovu ružu, ostane u čudu. Pitaju se 'Je l' zbilja moguće prirodnu pravu ružu ovako pozlatiti i učiniti vječnom i nelomljivom?' – govori nam vlasnik zlatarnice koja se smjestila tik uz zagrebačku Katedralu. Nelomljivu ružu je moguće personalizirati i učiniti ju još posebnijom za prigodu u kojoj se poklanja, ali osim što može biti poklon ima i estetsku funkciju za različite prostore kao što su npr. lobiji hotela. Za nju je potrebno izdvojiti nešto više od 330 eura, a cijelu izradu podržava najmodernija zlatarska tehnologija.

- Radimo s tehnologijom koja je viđena vani, a omogućuje i graviranje posebnih detalja. Ruža može stajati samostalno i biti ukras u prostoriji – ističe Rodić koji dalje opisuje kako je za izradu potreban tim od šest ljudi, a i proces preobrazbe je dosta zahtjevan. – U trenutku kad se ruža ubere, ona mora krenuti u obradu. Prvo se impregnira sa sprejem da bi kasnije opstala u agresivnim kiselinama u kojoj ju se tretira. Tek onda dolazi pozlaćivanje galvanizacijom koju treba dobro pratiti -  govori nam ovaj majstor zlatarstva koji već desetljećima prenosi znanja ručne izrade nakita s generacije na generaciju. Upravo je on uspio spojiti nespojivo – cvijeće i zlato, a o trendovima koji prate zlatarsku industriju govori bez straha.

 

 

1/52

– Trendove, kao i svugdje, diktira kupovna moć konzumera. Prije su ljudi kupovali nakit bez zadrške, danas su oprezniji pri kupovini – objašnjava nam Rodić promjene koje su uzrokovale povratak minimalističkih stilova u izradi nakita. 

– Nakit kakav vidimo da se danas nosi je zapravo onaj iz 50-ih i 60-ih godina. Kod nas je moguće prilagoditi izradu nakita na sve načine, od kriterija željenog stila do veličine budžeta, koji većinom donosi odluku o kupovini nakita – ispričao je Rodić, a u Zagrebu imaju dvije zlatarnice; onu u Bakačevoj gdje se ove ruže mogu kupiti i jednu u Jurišićevoj ulici. 

U svojoj posebnoj ponudi predmeta, osim ove ruže, imaju i ručno izražene žličice od srebra koje dezinficiraju jelo te okvire za slike od čistog srebra.

Pogledajte tko se sve pojavio na crvenom tepihu na dodjeli Večernjakove ruže

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije