Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEČERNJAKOVA RUŽA

Večeras u 20.45 na HTV1 uživo pratite medijski spektakl godine: Tko su najbolji od najboljih?

Zagreb: Svečana dodjela medijskih nagrada Večernjakova ruža
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/34
24.03.2023.
u 10:00

Barbara Kolar i Daniela Trbović zajedno se vraćaju na pozornicu zagrebačkog HNK u ulozi voditeljica prestižne nagrade, nakon što su se u istoj ulozi zajedno našli i prije četiri godine. Zabavljat će nas Prljavo kazalište, Matija Cvek, Dino Jelusić, Jelena Rozga, Vili i debili te Toni Cetinski, a neki od prezentera su: Duško Ćurlić, Sandi Pego, Sandra Bagarić, Asim Ugljen, Stjepan Vukadin i ostali

Dugoiščekivani 24. ožujak napokon je tu! Večeras ćemo doznati tko su najbolji od najboljih u svih osam kategorija. Naime, osim "standardnih": TV osoba godine, radijska osoba godine, glumačko ostvarenje godine, TV emisija godine, radijska emisija godine, glazbenik godine, novo lice godine, prošle godine Večernji list kao jedan od najstabilnijih i najutjecajnijih medijskih kuća u Hrvatskoj uveo je i novu kategoriju:  digitalna ruža godine! A sve kako bismo, kao i uvijek, bili u koraku s vremenom i rastom digitalnog svijeta.

Svakako jedinstven događaj, a veseli nas što ćemo i ove godine cijeli medijski spektakl, nominirane, izvođače, voditelje, ali i publiku moći pratiti na Prvome programu HTV-a, na kojem će izravni prijenos početi nakon humoristične serije "Mrkomir I" u 20 sati i 45 minuta.

Ove godine još je jedna novost - Barbara Kolar i Daniela Trbović zajedno se vraćaju na pozornicu zagrebačkog HNK u ulozi voditeljica prestižne nagrade, nakon što su se u istoj ulozi zajedno našli i prije četiri godine. - Daniela i ja zacijelo čvrsto osloniti na scenarij koji će nam napisati Alen Đurica. A onda, ako nas ponese trenutak, velika je vjerojatnost da čujete i neku na licu mjesta stvorenu “dodanu vrijednost” - kazala nam je uoči dodjele Barbara Kolar, a Daniela je potvrdila da ih Alen Đurica, scenarist Ruže, itekako dobro poznaje. 

Neki od izvođača koji će nas zabavljati večeras su: Prljavo kazalište, Matija Cvek, Dino Jelusić, Jelena Rozga, Vili i debili te Toni Cetinski. 

A kao i uvijek, istaknute osobe iz javnog života imat će tu čast najaviti nominirane i uručiti im nagrade, a prezenteri su ove godine: Duško Ćurlić, glumice Jelena Perčin i Sandra Bagarić, influencer Sandi Pego, trenerica Maja Ćustić, chef Stjepan Vukadin, pjevačica Mia Negovetić, Domagoj Zovak, glavni urednik Večernjeg lista Dražen Klarić, glumci Lucija Šerbedžija i Asim Ugljen, trener iz Života na vagi Edin Mehmedović, urednik zabavnog programa HRT-a Mario Sedmak, majstor satire Borna Sor, chef Damir Tomljanović. A imat ćemo i posebno iznenađenje kada su prezenteri u pitanju, no možemo vam samo dati dvije asocijacije: bronca i vatra

Večerašnji spektakl redateljski potpisuje Tihomir Žarn. – Uvijek je čast raditi u HNK, pogotovo Večernjakovu ružu. Zagrebački HNK predivan je prostor koji zahtijeva određen trud i angažman vezano za kamere i svjetla. Ekipa koja radi ovu svečanu dodjelu već je dobro uhodan tim, vjerujemo jedni drugima i lakše je kad imaš ekipu s kojom godinama surađuješ. Moj posao je da cijelu ekipu koordiniram i na pravi način napravim odnos scene, svjetla i kamera kako bismo gledateljima vizualno približili čaroliju same dodjele i ove veličanstvene priredbe. Ništa od toga ne bi bilo moguće bez majstorice rasvjete Ane Matičević, scenografa Ivice Propadala, Klifa koji radi animaciju i ostatka ekipe koja godinama odlično surađuje – kazao nam je Žarn.

A kreativac, scenograf i glazbenik Ivica Propadalo koji uvijek na najbolji način predstavlja smisao i poruku Ruže na pozornici zagrebačkog HNK ponovno je zadužen za scenografiju. Kao i uvijek, ponovno će na zanimljiv način u kazališni ambijent uklopiti Ružu, medije i nominirane, a sve u raskoši kakav takav prostor i zaslužuje. 

– Već godinama radim scenografiju za dodjelu Večernjakove ruže i, koliko god da je kazalište skučeno i ne možete se puno razmahati kada je scenografija u pitanju, istovremeno vam daje intimu i kazališnu atmosferu koju uvijek iskoristimo da sve izgleda lijepo i pozitivno. Ruža, za razliku od drugih dodjela, ima svoj izričaj i jezik koji mu daje upravo i taj ambijent kazališta zahvaljujući kojem možemo spuštati i dizati određene instalacije na pozornici. Kao što se prošle godine oglasni stup spuštao na prezenterski pult tako će se i ove godine spuštati i dizati jedna zanimljiva instalacija i mislim da će kao i svake godine biti simpatično i drugačije – rekao nam je uoči dodjele Ivica Propadalo.

Podsjetimo, nominirani u osam kategorija su:

TV OSOBA GODINE: Zrinka Grancarić, Sabina Tandara Knezović, Robert Knjaz, Mojmira Pastorčić, Marko Šapit 

RADIJSKA OSOBA GODINE: Iva Pavletić Crnić, Mario Lipovšek Battifiaca, Ivana Mišerić, Edina Pršić, Ana Lacković Varga

GLUMAČKO OSTVARENJE GODINE: Rene Bitorajac, Ljubica Jović, Ljubomir Kerekeš, Sandra Lončarić, Goran Marković

TV EMISIJA GODINE: Dnevnik Nove TV (NOVA TV), Qatara (HRT), Potjera (HRT), RTL Danas (RTL), Šutnja (HRT)

RADIJSKA EMISIJA: Katedra za plastičnu kirurgiju (YAMMAT FM), Metafora (HR1), Purgeraj (Radio Sljeme), Povijest četvrtkom (HR1), Žena zmaj (Laganini fm)

GLAZBENIK GODINE: Nina Badrić, Matija Cvek, Dalmatino, Dino Jelusić, Jelena Rozga

NOVO LICE GODINE: Lucija Judnić, Hiljson Mandela, Mirna Mihelčić, Marko Percan, Fran Vasilić

DIGITALNA RUŽA: Natko Beck, Outsiders, Luka Perković Perkz, Surove strasti, Tena Sakar Vukić

Stoga budite s nama večeras i zaplješćite dobitnicima iz svoga doma!

VIDEO Let 3 u Rijeci snimali razglednicu kojom će se predstaviti na BBC-u

Komentara 5

SA
Specijalni_agent
16:58 24.03.2023.

Sve što vodi Danijela Trbović, ne hvala, prebacujem na neki drugi program.

Avatar AGRAM
AGRAM
13:54 24.03.2023.

A zašto su obje voditeljice sa HRTa??? Pa ima boljih na drugim televizijama i radiju.

Avatar uputnik
uputnik
14:55 24.03.2023.

Nitko sa hrvatskim krvnim zrncima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije