Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ruža kroz povijest

Uzvanike su pozdravili Goran Višnjić i oskarovka Halle Berry

Šibenik: Glumac Goran Višnjić čitao priču Ježeva kućica djeci na MDF-u
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/4
10.03.2024.
u 07:00

Kategorija je te povratničke godine bilo šest, a čitatelji su u svakoj birali između po petero nominiranih koje je, vodeći se kriterijem što su te osobe u prethodnoj godini napravile.

Povijest Večernjakove ruže, najstarije i najutjecajnije medijske nagrade osmišljene prije 30 godina u tadašnjoj RTV rubrici najtiražnijeg dnevnog lista u Hrvatskoj i namijenjene najpopularnijim osobama estradnog, kulturnog i televizijskog života imala je tijekom godina različite razvojne faze. S prvotnih sedam kategorija te glasanja čitatelja na kuponima izrezivanima iz novinama i slanih isključivo na dopisnicama u jednom se trenu došlo do 18 nagrada, u vrijeme kad je Večernjakova Ruža na tri godine promijenila ime u Večernjakov ekran.

Nakon što su u veljači 2008. u Boćarskom domu dodijeljene nagrade za televizijska ostvarenja u godini ranije, na sedam se godina spustio zastor na Večernjakovoj pozornici. I onda se na prvi dan proljeća 2014. godine Večernjakova ruža vratila na velika vrata i skrasila u Hrvatskom narodnom kazalištu čijim se daskama otada nagrada i dodjeljuje. Kategorija je te povratničke godine bilo šest, a čitatelji su u svakoj birali između po petero nominiranih koje je, vodeći se kriterijem što su te osobe u prethodnoj godini napravile, koliko je to bilo značajno najširoj javnosti te koliko su bili kvalitetni i originalni, odabrao stručni žiri.

- Oni moraju biti primjer drugima i poticaj za kvalitetan rad i stvaralaštvo – objasnio je Miroslav Lilić, uz Kseniju Urličić, Nikšu Bratoša, Dalibora Matanića, Voju Šiljka te Večernjakovce Ružicu Cigler, Bojanu Radović, Lanu Čulig, Maju Car, Silvija Šimca i pomoćnicu glavnog urednika te voditeljicu projekta Večernjakove ruže Mirjanu Žižić, član žirija. Za nominirane se moglo glasati putem kupona, SMS-a i online, a pobijedili su 2CELLOS u kategoriji glazbenika godine, Barbara Kolar kao najbolja radijska voditeljica, Ivana Paradžiković kao najbolje TV lice, tamburaški sastav Mejaši izabrani su za novo lice godine, "Ples sa zvijezdama" za najbolju TV ili radijsku emisiju, a Mustafa Nadarević za najbolje glumačko TV ostvarenje kojeg je ostvario u seriji "Lud, zbunjen, normalan".

Na samoj se dodjeli Večernjakove ruže videolinkom iz Los Angelesa javio specijalni gost Goran Višnjić, s osam osvojenih Ruža apsolutni rekorder nagrade. No tu iznenađenjima nije bilo kraja – na ekranu se pojavila i Oskarovka Halle Berry s kojom je Višnjić tada snimao seriju "Extant" i pozdravila uzvanike na hrvatskom.

GALERIJA: Dodjela nagrada Večernjakova ruža za 1994. godinu

Šibenik: Glumac Goran Višnjić čitao priču Ježeva kućica djeci na MDF-u
1/25

Što se pak tiče okupljenik u HNK, ponajviše je pažnje plijenila Severina odjevena u dugu bijelu haljinu ukrašenu zlatnim detaljima koja je zbog operiranog koljena došla na štakama optočenima kristalima Swarovski.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije