Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zgodne i poduzetne

Titula 'žene nogometaša' nije im dovoljna! Ove ljepotice same zarađuju svoj novac

Foto: Žarko Bašić/Pixsell, Instagram
18.11.2018.
u 07:30

Život u sjeni poznatih nogometaša ovim ambicioznim i odvažnim ženama nikada nije bio jedina opcija.

Zgodne žene oduvijek su se vezale uz sportaše, osobito one kojima je najveća strast nogomet. Zanosne ljepotice osvojile su srca naših nogometaša, a atraktivan izgled nije jedino što ih krasi. One su ambiciozne i poduzetne žene s jasnom vizijom budućnosti zbog čega se njihovi partneri njima itekako ponose. Neke su već ostvarile modne i glazbene karijere, a neke se tek spremaju na poduzetnički uzlet čime će lako srušiti stereotip da žene nogometaša ne rade ništa.

Iako ima samo 26 godina, iza Franke Batelić već je glazbena karijera na kojoj bi joj pozavidjele brojne kolegice s estrade. Pobjedom u talent showu ‘Showtime’ 2007. godine Franka je postala novo lice domaće glazbene scene. Veliki uspjeh ostvarila je već prvom pjesmom ‘Ruža u kamenu’, no unatoč pobjedi i izgledima za blistavu glazbenu budućnost Franka se odlučila povući s estrade i posvetiti se obrazovanju. Upisala je pravni fakultet, no od glazbe nije odustala. U lipnju 2011. godine Franka pakira svoje kofere i odlazi u Boston gdje je uspjela proći strogu audiciju za vokalne izvođače na prestižnom Berklee College of Music.

Nakon povratka u Hrvatsku u ljeto 2012. godine, upoznaje svog supruga Vedrana. Par se upoznao na Zrću gdje su oboje tog ljeta tulumarili i nitko tada nije mogao predvidjeti da će njihova ljubav završiti brakom. Ćorluka je bio usred transfera iz Engleske u moskovski Lokomotiv, a Franka se iz Bostona vratila u Hrvatsku. No ne zadugo. Zbog ljubavi je živjela na relaciji Zagreb-Moskva, no podalje od medija. Veliki interes javnosti talentirana pjevačica izazvala je 2013. godine kada je nastupila kao predgrupa megapopularnoj Beyonce u zagrebačkoj Areni.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by F R A N K A (@frankaofficial_) on

Mnogi su tada očekivali njezin povratak, no Franka za svjetla pozornice još nije bila spremna. Nakon četiri godine izbivanja, Franka se na scenu vratila u baletnom spektaklu “Great Gatsby” koji je bio odlučan okidač za njezine daljnje uspjehe. Istrijanka zanosnog osmijeha nastavila je marljivo raditi na svojoj karijeri i nizati hitove. U velikom stilu na estradu se vratila s emotivnom baladom ‘S tobom’, a nedugo nakon povratka na HRT-u su odlučili kako će nas upravo Franka predstavljati na Eurosongu u Portugalu, što joj je bio jedan od najvećih izazova u karijeri. 


Ni Izabel Kovačić, supruga našeg reprezentativca Matea Kovačića, ne bježi od izazova. Zanosna Izabel tek je nedavno pokazala svoju poduzetničku stranu. Izabel naime stoji iza modnog brenda Lunilou koji je pokrenula sa starijom sestrom Ivanom Lučić. Mlade i poduzetne sestre uživaju u dizajniranju dječje odjeće i modnih dodataka od ekomaterijala. Prije nekoliko tjedana javnosti su predstavile i svoju prvu kolekciju za dječake i djevojčice kojom ne ističu samo svoju kreativnost već i ekološku osviještenost koja bi nam svima trebala biti prioritet.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Izabel Kovačić (@izabelandrijanic) on

U modnim vodama pliva i Ljupka Gojić Mikić. Nakon što se ostvarila kao jedna od naših najuspješnijih manekenki, Ljupka je odlučila zaplivati i dizajnerskim vodama. Supruga Mihaela Mikića, s kojim ima tri djevojčice, već dugi niz godina stoji iza brenda Jolie Petite. Danas ima uhodan i stabilan posao koji odlično usklađuje s majčinstvom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jolie Petite by Ljupka Gojic (@joliepetitebyljupkagojic) on

Strast prema krpicama ne krije ni Martina Ješe koja također ima brend Cataleya. Instagram profil njezina modnog brenda prati više od 20 tisuća ljudi, a njezine kreacije sve više oduševljavaju i poznate Hrvatice među kojima su Maja Šuput, Jelena Rozga, Indira i Antonija Stupar. Zbog ljubavi prema modi koju dijeli sa suprugom Vedranom, bračni par Ješe mnogi nazivaju ‘dalmatinskim Beckhamima’.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cataleya by Martina Ješe (@cataleyabymartinajese) on

Niz uspješnih žena nogometaša završavamo sa suprugom Darija Srne, Mirelom Forić. Iako je svoju prepoznatljivost stekla upravo zahvaljujući vezi s nogometašem, Mirela se tijekom godina ostvarila kao uspješna poduzetnica. Srnina supruga stoji iza poznatog lifestyle portala, a bila je i urednica kolumne u ukrajinskom Vogueu. Ostvarila je zavidnu karijeru, krasi je titula modne ikone, a najponosnija je ipak na svoje potomke - kćer Kasiju i sina Karla.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mirela Foric (@mirelaforic) on

Pogledajte i kako poznate Hrvatice izgledaju bez šminke.

Komentara 4

Avatar maxist
maxist
09:21 18.11.2018.

znam da je teško pronaći fotku Bateličke na kojoj ne zijeva i plaši golemom čeljusti i ušiljenom bradom ali ovo je već previše....sva u zubalu. .....a i zarada je upitna pogotovo s novostećenim standardom trošenja....

HR
Hrabraja
09:15 18.11.2018.

Zanima me koje su reference mladih dama za bavljenje modom ( fakultet, iskustvo, reference) osim muzevih novaca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije