Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Eurosong

Franka Batelić u Portugalu snima eurovizijsku razglednicu

Foto: Siniša Bevanda
1/9
28.03.2018.
u 12:40

Osjećam čudesnu povezanost s ovim mjestom; selo na brdašcu u mnogočemu me podjeća na moju rodnu Istru, kaže Franka

Franka Batelić, koja će pjesmom Crazy predstavljati Republiku Hrvatsku i Hrvatsku radioteleviziju (HRT) u svibnju na ovogodišnjemu natjecanju za pjesmu Eurovizije, ovih dana u starome portugalskom selu Talasnalu, dvjestotinjak kilometara udaljenu od Lisabona, snima eurovizijsku razglednicu.

Talasnal su kao mjesto snimanja odredili portugalski javni medijski servis RTP i Portugalska turistička zajednica, a riječ je o šarmantnu mjestu izgrađenu od kamena škriljca, u regiji poznatoj po aktivnome turizmu, ukusnoj hrani i dobrome vinu. Eurovizijskom će se razglednicom Franka Batelić predstaviti publici uoči svojega nastupa 8. svibnja.

„Obožavam putovati, pa je ovo snimanje koje me je odvelo u ovu predivnu regiju nešto u čemu osobito uživam sa svojom sjajnom ekipom. Puno se smijemo, ali uspijevamo i napraviti posao. Nadam se da će gledatelji i na toj razglednici vidjeti onu dobru energiju koja nas je nosila. Ova je regija meni potpuno nepoznato područje koje dosad nisam imala priliku posjetiti, ali opet osjećam čudesnu povezanost s ovim mjestom; selo na brdašcu u mnogočemu me podjeća na moju rodnu Istru”, ističe Franka Batelić.

Prije snimanja razglednice HRT-ova je eurovizijska predstavnica predstavljala nagrađene na dodjeli glazbenih nagrada Porin, nastupila na dodjeli Večernjakove ruže te surađivala sa Željkom Bebekom na njegovoj turneji. Za brojne je medije otkrila i pojedinosti povezane sa svojim nastupom na eurovizijskoj pozornici, a među intervjuima za strane medije izdvaja se onaj za eurovizijsku internetsku stranicu ESCBubble.com, za koju je otkrila pojedinosti u vezi s pripremama i planovima za scenski nastup. Uz jasnu viziju nastupa i rada na koreografiji, odjeći i ostalim detaljima, naglasak će biti stavljen na izvedbu kako bi se stvorila svojevrsna čarobna atmosfera, poručila je Franka Batelić.

Autor je glazbe pjesme Crazy Branimir Mihaljević, a autorica teksta i glazbenih dionica Franka Batelić. Videospot su režirali Sandra Mihaljević i Igor Ivanović, za koreografiju je bio zadužen Igor Barberić, za osmišljavanje izgleda Jasenka Tudor Bevanda, kostime je izradio Hippy Garden, za šminku je bila zadužena Kristina Hošnjak, za masku BrushBar, a za frizuru Salon Franić. Videospot je snimljen u Gradskome kazalištu Zorin dom u Karlovcu i u zagrebačkome hotelu Double Tree by Hilton.

Ovogodišnje 63. natjecanje za pjesmu Eurovizije održat će se od 8. do 12. svibnja u glavnome gradu Portugala Lisabonu. Poluzavršna će se natjecanja održati 8. i 10. svibnja, a završna je večer na rasporedu 12. svibnja. Ždrijebom je odlučeno kako će se Hrvatska radiotelevizija i Republika Hrvatska natjecati u drugome dijelu prve poluzavršnice 8. svibnja u Altice Areni u Lisabonu. Sve tri eurovizijske večeri moći će se pratiti uživo na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1), na Drugome programu Hrvatskoga radija (HRT – HR 2) te putem mobilnih uređaja, tableta i računala s pomoću multimedijske usluge HRTi.

1/16

 

Komentara 2

LU
lukivoda
18:01 28.03.2018.

promovira hrvatsku sa snimkom iz Portugala?!Jadno i žalosno kao i način biranja pjesme za euroviziju.

GO
Gorans
13:49 28.03.2018.

Nemoj nam carlija sekirat..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije