Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi trend

Svi na Instagramu pokušavaju novi trend koji je proslavio poznati akcijski glumac - jeste li ga isprobali?

Foto: Profimedia
1/4
04.07.2019.
u 18:19

Brzina i popularnost kojom se širi ovaj izazov s čepom slična je onoj koju je prije nekoliko godina imao 'Bucket Ice Challenge'.

Bottle Cap Challenge novi je Instagram trend među poznatim svjetskim, ali i domaćim zvijezdama.

Čak 14 milijuna pregleda u samo jednom danu skupio je video zgodnog akcijskog glumca, Jasona Stathama, na kojem se okušao u skoro nevjerojatnom izazovu koji je vrlo brzo zaludio svijet poznatih. Naime, radi se o usporenoj snimci u kojoj britanski glumac jednim brzim 'Bruce Lee potezom noge' skida čep na boci. Izazov je prihvatio od glazbenika Johna Mayera, kojeg su izazvali dizajner Errolson Hugh i Max Holloway, profesionalni MMA borac.

Izazovu se rado odazvao i redatelj Guy Ritchie, koji ga je također uspješno izvršio na izazov glumca Jasona Stathama, koji je i proslavio ovaj izazov s čepom. Za sljedeće kandidate nominirao je popularnog nogometaša, Davida Beckhama i glumca Willa Smitha, čiji se odgovori još uvijek čekaju. Izazov su uspješno odradili i mnogi poznati sportaši kao što su Max Holloway i Conor McGregor.

 

No, kako je sve započelo? Začetnik ovog trenda, čini se, poznati je svjetski prvak u Taekwondou, Farabi Davletchin koji je objavio video prije tjedan dana uz hešteg #FaraKicksChallenge. Među prvima koje je izazvao bili su upravo borac Holloway i spomenuti dizajner Errolson Hugh. Još se čeka i na video uratke novog izazova koje bi trebali napraviti glumci Jackie Chan i Jean-Claude Van Damme.

Ovaj trend, kao ni svaki drugi, čini se da neće zaobići niti Hrvatsku. Djevojke iz grupe Luminize, koje su pokorile nizozemsku glazbenu scenu, odlučile su se okušati u ovom izazovu i uspješno odradile 'Bottle Cap Challenge'. Brzina i popularnost kojom se širi ovaj trend slična je onoj koju je prije nekoliko godina imao 'Bucket Ice Challenge', zbog kojeg su mnogi na sebe istresali kantu punu leda, a za cilj je imao osvijestiti javnost o amiotrofičnoj lateralnoj sklerozi. To je bolest koju je imao fizičar Stephen Hawking, a radi se o neurološkoj bolesti kod koje odumiru motorički neuroni što uzrokuje oduzetost mišića i gubitak normalnih tjelesnih funkcija.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije