Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
piše je 16 godina

Stanković najavio novog gosta: Knjiga 'Hrvati i Srbi' koju pišem skoro me došla glave

Foto: HRT screenshot
1/4
29.09.2021.
u 11:24

Kako to obično biva, na Facebook profilu emisije opisao je gosta jednom rečenicom te objavio njegovu fotografiju, a ovaj put riječ je o novinaru Darku Hudelistu.

Voditelj emisije Nedjeljom u 2, Aleksandar Stanković (51) najavio je svog novog gosta. Kako to obično biva, na Facebook profilu emisije opisao je gosta jednom rečenicom te objavio njegovu fotografiju, a ovaj put riječ je o novinaru Darku Hudelistu. Hudelist pred Stankovića stiže nakon našeg intervjua objavljenog u nedjeljnom izdanju Večernjeg lista.

"Knjiga 'Hrvati i Srbi' koju pišem već 16 godina koštala me zdravlja i skoro došla glave", novinar Darko Hudelist Nu2, stoji u objavi na Facebooku. 

Inače, Darkova knjiga “Hrvati i Srbi: Povijest odnosa i sukoba dvaju naroda u 20. stoljeću (1918.-2000.)” njegovo je gotovo kapitalno, životno djelo, na kojem radi već impresivnih 16 godina.

– U Beogradu sam vodio dvostruki život, u tajnosti se sastajao s Vučićem i radio na njegovoj preobrazbi te prikupljao materijal za knjigu koju podupire Zaklada Rhema, čiji je jedan od osnivača Ivić Pašalić – kazao nam je, među ostalim, Hudelist u nedjeljnom intervjuu. 

Darko Hudelist 1982. diplomirao je politologiju na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, a novinarstvom se počeo baviti još 1979. u omladinskom tjedniku 'Polet' kao rock-kritičar. Od 1982. do 1991. stalni je suradnik i član redakcije magazina Start. Potkraj 1980-ih sustavno je pratio i analizirao događaje što su prethodili raspadu SFR Jugoslavije, rezultat čega je bila njegova prva knjiga "Kosovo - bitka bez iluzija" (iz 1989.). U tom je razdoblju nastala i njegova legendarna istraživačka reportaža "Split vražji otok". Jedan njegov tekst u tom magazinu koji je napisao 1989. godine, izazvao je političku zabranu magazina. Bio je to veliki intervju s tadašnjim vođom nacionalnog pokreta Srba na Kosovu Miroslavom Šolevićem, jednim od najpoznatijih organizatora mitinga kosovskih Srba i Crnogoraca po Srbiji i Crnoj Gori za vrijeme nezadrživog uspona Slobodana Miloševića. 

VIDEO>>Dean Dvornik iskreno o životu u Americi i poslu: "Nije me sramota zbog onog što radim"

Ključne riječi

Komentara 16

ZB
Zoki-Bijela
12:12 29.09.2021.

Srpska posla

Avatar Dokman
Dokman
13:10 29.09.2021.

Preferiram radije knjigu "Hrvati i Srbi: dva stara različita naroda" od Dominika Mandića.

KR
Krotila
11:59 29.09.2021.

Stalno dižete tenzije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije