Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IAN

Sjećate ga se iz showa 'The Voice Hrvatska'? Najavljuje album i priznaje: 'Bavim se i ugostiteljstvom'

Foto: Marko Marcello Culjak
1/5
25.04.2023.
u 07:45

Mladi Splićanin Ivan Anić umjetničkog imena IAN novim singlom najavljuje album prvijenac

Glazbenik Ivan Anić, umjetničkog imena IAN, dobro je izabrao svoj glazbeni žanr. S najvećom rokericom hrvatske glazbene scene, Zoricom Kondžom, snimio je duet, singl "Vremeplov", koji je postigao odličan uspjeh kod publike. Ovaj 29-godišnji Splićanin predstavio se javnosti kao mladi roker u glazbenoj emisiji "The Voice Hrvatska", a zadnjim singlom "Nebo bez anđela" najavio je svoj album prvijenac.

- Pjesma je nastala na motivu moje davne bivše veze, kad je davno napisani tekst izvučen iz ladice i nedavno na to nastaje melodija te tako i cijela pjesma - kaže IAN koji je za ovu pjesmu sam napisao glazbu, tekst, otpjevao back vokale te odsvirao električnu, akustičnu i bas gitaru.

- Da, u tome sam htio biti "sebičan" jer sam u glavi imao finalnu vizualizaciju instrumenata i zvuka dok sam je stvarao. Inače stvari koje su svirački kompleksnije prepustim boljima od sebe, ali u ovom slučaju mi to nije trebalo - dodao je.

Reakcije na dosadašnje pjesme su odlične.

- Iskreno, reakcije kolega i fanova su stvarno super, ljudima se sviđa svaka pjesma na svoj način, što se može vidjeti po komentarima na YouTubeu. Tako da sam stvarno zadovoljan što se toga tiče - kaže.

Za album prvijenac još uvijek priprema materijale.

- Točnije, privodi se kraju, očekujem da će biti vani koncem ljeta ove godine. Na svakoj pjesmi na albumu postoji baza rock zvuka, a isto tako je svaka pjesma različita zbog fuzije rocka i nekog drugog žanra, ja to zovem rock hibrid - opisao nam je glazbenik koji se bavi i ugostiteljstvom dok ne stvara glazbu. - Hobiji su mi čitanje knjiga o znanosti i duhovnosti, gledanje filmova, gym, podvodni ribolov... - otkriva IAN koji za svoje početke u glazbi, odnosno show "The Voice", ima samo riječi hvale.

- Ne znam nikoga tko je bio na "Voiceu" da je ikad rekao nešto što nije samo pozitivno. Od cijele ekipe na HRT-u do kandidata, jedno lijepo iskustvo i dosta prijatelja i poznanstava za cijeli život - ispričao je.

On u takve showove više ne namjerava ići, ali ih definitivno preporučuje svakome tko misli da zna pjevati. Show mu je, kaže, pomogao u mnogočemu, a pogotovo u rješavanju treme pred nastup.

- Dok sam bio mlađi, imao sam je i znala bi mi stvarati problem jer su mi se onda znale stisnuti glasnice te bih tako znao gubiti tehniku i to bi mi stvaralo problem. S vremenom, hvala Bogu, to je sve prošlo i sada sve izlazi kako treba - ispričao je.

Planovi za proljeće i ljeto su mu - probe s bendom i fokus na buduće pjesme, a želja za budućnost da "se ljudima svidi moj rad, da si stvaram što više publike i da mogu živjeti od svoga rada te snimiti još koji duet s nekim svima nama poznatim licima."

VIDEO Luku Nižetića iznenadila cijena u jednom restoranu u Rovinju. Pratitelji: 'Ovo je užas'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije