Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odstupili s kraljevske dužnosti

Prvi dan novog života: Od danas ništa nije isto za Meghan i Harryja

Foto: Reuters/Pixsell
1/4
01.04.2020.
u 23:00

Od danas princ Harry i Meghan Markle i službeno nisu više članovi kraljevske obitelji.

Danas je prvi dan nakon službenog odstupanja sa svih kraljevskih dužnosti princa Harryja (35) i njegove tri godine starije supruge Meghan Markle. Svoj život nastavljaju u Sjedinjenim Američkim Državama, točnije u Los Angelesu gdje su se preselili nakon kratkog presjedanja u Kanadi.

1/17

Zasad nije poznato u kojem dijelu L.A-a žive, ali američki Vouge tvrdi da bi moglo biti riječ o Hollywoodu i Malibuu. Predsjednik Donald Trump je odmah poručio kako njihovo osiguranje neće biti osigurano sredstvima poreznih obveznika SAD-a, a njihov službeni glasnogovornik poručio je da nisu planirali tražiti od američke vlade to pokriće te da su to odlučili samostalno financirati. Prije odlaska, par se na Instagramu oprostio od obožavatelja poručivši da ih više neće moći pronaći na Instagramu „Sussex Royal“, ali da nastavljaju sa svojim radom.

Hrvatski pjevači, glumci, dizajneri: "Čuvajmo jedni druge!"

- Dok svi tražimo svoju ulogu koju moramo odigrati u novonastaloj globalnoj situaciji kroz promjene u svojim navikama, usredotočujemo se na novo poglavlje da bismo saznali na koji način svemu tomu možemo najbolje pridonijeti – napisali su. Osim toga, ovo će zasigurno izazvati promjene u njihovom stilu života počevši od toga da neće više moći putovati svijetom u ime kraljice niti će biti financirani sredstvima koje im je osiguravao Sovereign Grant, godišnji mehanizam financiranja monarhije, a koji je pokrivao pet posto njihovih službenih troškova.

Tako će Meghan i Harry morati vratiti 2,4 milijuna funti koje su od poreznih obveznika koristili za obnovu kuću na imanju u Windsoru, Cottage Frogmoreu, a neće više imati ni službeni ured u Buckinghamskoj palači, što je uzrokovalo otpuštanje članova osoblja. Ono što će biti zanimljivo da Meghan i Harry više neće biti zaštićeni od paparazzo fotografa, jer će ih mediji sada isključivo doživljavati kao slavne osobe, pa će na internetu osvanuti fotografije bez njihovog znanja i odobrenja.

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
23:42 01.04.2020.

Kako ga je samo obrlatila.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije