Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ruža kroz povijest

Prve Večernjakove ruže dobili su Doris Vučković i Oliver Mlakar

Zagreb: Statua Večernjakova ruža
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
1/3
22.02.2024.
u 08:18

Najvećim mladićem hrvatske estrade novinarka Nevenka Mikac predstavila je Olivera Dragojevića uručivši mu Večernjakovu ružu za najboljeg pjevača koji je svoj status potvrdio za klavirom

U povijesti Večernjakove ruže ostat će zapisano kako je na prvoj dodjeli prva ikad dodijeljena statua pripala televizijskoj voditeljici Doris Vučković koju su čitatelji Večernjeg lista izabrali za najpopularniju TV damu 1994. godine. Nagradu, rad kipara Želimira Janeša, uručio joj je novinar RTV rubrike Arsen Oremović.

Potom su se na pozornicu Satiričkog kazališta Kerempuh redom penjali ostali laureati. U kategoriji TV gospodina bio je to Oliver Mlakar, najbolja glumica Ena Begović na dodjelu je pristigla s pretpremijere "Trilogije o Agamemnonu" odjurivši sa svojom Ružom na treći čin predstave, zbog čega je nije bilo na zajedničkoj fotografiji. Večernjakovci su za najboljeg glumca izabrali Filipa Šovagovića koji je na dodjeli doznao da mu je glavni konkurent bio otac Fabijan. Maja Blagdan slavila je kao najbolja pjevačica, počastivši uzvanike izvedbama pjesmi "Bijele ruže" i "Vino i gitare".

Najvećim mladićem hrvatske estrade novinarka Nevenka Mikac predstavila je Olivera Dragojevića uručivši mu Večernjakovu ružu za najboljeg pjevača koji je svoj status potvrdio za klavirom. Večer se nastavila u devedesetima iznimno popularnom dance ritmu kada se na pozornicu popela najbolja grupa u 1994. godini – E.T. čija je pjevačica Vanna samo godinu dana kasnije dobila Ružu kao najbolja pjevačica. Voditeljica prve dodjele Večernjakove ruže bila je Daniela Trbović kojoj je godinu kasnije pripala Ruža kao najpopularnijoj TV dami.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije