Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Prijateljica mladog influencera koji se bori sa sarkomom: 'Marko nije dobro, ali mu možete pomoći'

Marko Babić
Foto: FACEBOOK
1/6
18.07.2023.
u 10:23

- Nažalost, liječnici u Zagrebu su iscrpili sve mogućnosti liječenja i nadamo se da će Marko uskoro dobiti novi plan liječenja van Hrvatske, napisala je Jelena i pozvala sve da pomognu tako da kupe knjigu, za slučaj da zatreba veći iznos nego što njegova obitelj u ovom trenutku ima

Hrvatska književnica Jelena Kastaneti na Facebooku je objavila apel za pomoć arhitektu, marketinškom stručnjaku i influenceru Marku Babiću (31), koji se bori sa sarkomom.

- Znam da mnogi od vas prate priču našeg Marka. Ali za one koji ne znaju, na fotografiji je sa mnom moj prijatelj Marko Babić. Markova je knjiga “Putovanje zvano igra” objavljena krajem prošle godine. Ja sam imala privilegiju biti urednica te knjige.  U tim je dnevničkim zapisima Marko, na topao, neobičan i pomalo šaljiv, a i dalje dubok način, pisao o sarkomu. Nije svoj susret s opakom bolešću nazvao borbom. Odabrao je drugu riječ i sve nas tako poveo na svoje “putovanje”. Marko trenutno nije dobro. Rak se vratio snažniji i natjerao ga da razmisli o tom izboru riječi. I zato se Marko sada bori. A bore se i oni njemu najbliži koji upravo pokušavaju pomjeriti planine. Nažalost, liječnici u Zagrebu su iscrpili sve mogućnosti liječenja i nadamo se da će Marko uskoro dobiti novi plan liječenja van Hrvatske, napisala je Jelena i pozvala sve da pomognu tako da kupe knjigu, za slučaj da zatreba veći iznos nego što njegova obitelj u ovom trenutku ima. 

- Knjigu možete kupiti sebi. Ili nekome svom. Ili pričajte o knjizi. Predložite je nekome. Pitajte u svojoj knjižnici jesu li nabavili primjerak. Odaberite baš nju za svoj knjiški klub. Kao poklon za svoje poslovne suradnike. Bilo što. Knjiga je dostupna u knjižarama Hoću knjigu, Školska knjiga, Znanje, Ljevak, Planetopija…, napisala je Jelena. 

Podsjetimo, Markova partnerica Tina Biloglav prije nekoliko dana uputila je potresan apel u kojem je otkrila da Markovo zdravstveno stanje nije dobro te da su u Hrvatskoj iscrpili mogućnosti liječenja. Zamolila je sve da joj pomognu da Marko, kojem je 2021. godine dijagnosticiran sarkom, pokuša svoju nadu za izlječenje pronaći u inozemnim klinikama. Od tada joj neprestano stižu poruke na kojima se Tina zahvalila u ime cijele obitelji. 

VEZANI ČLANCI: 

- Pokrenuli ste lavinu, hvala vam od svih nas, ne stignemo odgovarati, ali grupirani smo i informacije stižu do nas. Najbitnija stvar, brzo doći do centra za sarkome. Marko nema vremena čekati dva tjedna službeni odgovor - napisala je Tina i otkrila da su najviše preporuka dobili za centre koji se nalaze u Milanu, Heidelbergu, Parizu, Istanbulu i Izraelu. 

Odmah nakon uslijedilo je i novi apel. - Svi koji imaju bitne informacije vezane za navedene centre ili druge centre za sarkome molim vas javiti se Ivi Babić ili Emi Zec. Dakle samo informacije vezane za centre da nam ne promaknu u masi poruka. Hvala vam od svih nas - stoji u objavi. 

Tina Biloglav zahvalila je i svima koji nude financijsku pomoć. - Hvala svima koji se nude financijski pomoći, ali dok god nemamo plan liječenja financijska pomoć nema smisla. Marka svi možete podržati kupnjom knjige te širenjem riječi o sarkomima, ali i stavom prema bolesti koju on ima. Svi smo jako ponosni na tog dječaka - stoji u objavi. 

VIDEO: Šerbedžija dobio 'škakljivo' pitanje o Tomu Cruiseu, pa otkrio nepoznat detalj o Nemogućoj misiji

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije