Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON DUGE BORBE

Poznata hrvatska producentica Tea Korolija preminula u 49. godini života

Tea Korolija
Foto: privatni album
1/4
18.07.2023.
u 14:10

Tea je od 2014. godine u Beogradu vodila producentsku kuću Adrenalin, koja je producirala neke od najboljih serija i programa u Srbiji i cijeloj regiji

Poznata hrvatska producentica Tea Korolija, preminula je danas u 49. godini života poslije duge i hrabre borbe s teškom bolešću, objavili su iz njene producentske kuće Adrenalin. 

Tea je diplomirala filmsku i TV produkciju na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu. Profesionalnu karijeru započela je radeći na produkciji TV reklama. Godine 2004. postala je direktorica Le Spot Productions, koja je producirala neke od najupečatljivijih reklama. Od 2014. godine vodi producentsku kuću Adrenalin, gdje se fokusirala na razvoj i produkciju originalnih serijskih programa u Srbiji i regiji.

VEZANI ČLANCI: 

U tom razdoblju realizirane su neke od najpopularnijih i najgledanijih serija, poput Bese (prva i druga sezona), koja je spojila svjetske i regionalne producente i talente, pomaknula granice i postigla zapažen u cijelohj regiji i svijetu, zatim serije "Žmurke", "Na riječ na riječ", "Pogrešan čovjek", kao i nekoliko različitih TV formata poput "Potjera", "Flashback" i drugi.

Vijest o smrti Tee Korolije pogodila je njene kolege i suradnmike, koji se opraštaju od nje. 

- Nekad riječi naprosto ne mogu dovoljno dobro izraziti tugu povodom nečijeg preranog odlaska ili ljudsku i profesionalnu veličinu nečijeg lika i djela. Sa Teom Korolijom je tako u oba slučaja. Rijetko kada u životu se sretne jedna tako predivna, prepametna i talentirana osoba, bila je pojam onoga što se zove producent(ica), a sa Besom, čije je dvije sezone realizirala sa kolegom Igorom Stoimenovom, pokorila je regiju, ali i svijet, te stvorila ime koje smo još dugo trebali gledati na špicama najgledanijih dramskih serija i filmova, od kojih smo neke sve donedavno planirali i zajedno producirati ovdje u Zagrebu gdje je živjela. No ipak, najvažnija uloga u njenom životu bila je ona majke njezinog sina jedinca Franka, kojeg je voljela više od života i kojeg će sad čuvati odozgo u beskraju vremena. Neka joj je vječna slava i hvala, faliti će mi neopisivo mnogo, kazao nam je producent Fran Juraj Prižmić. 

Ispraćaj će se održati u krugu obitelji na Korčuli, a datum i mjesto komemoracije bit će naknadno objavljeni.

VIDEO: Ivana Paradžiković o rođenju sina: 'Cijelu noć sam probdjela plačući, pisalo je rizik prijetećeg pobačaja' 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije