Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vinko Ćemeraš

Ovo bila lijepa bajka, sad počinje rad i moram opravdati sve ove glasove

Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/7
24.02.2020.
u 08:00

Vinku Ćemerašu pobjeda je donijela diskografski ugovor s kućom Universal Music Group.

Skroman i talentiran, dvije su riječi koje su korisnici društvenih mreža najviše koristili opisujući svoje dojmove o Vinku Ćemerašu koji je pobijedio u trećoj sezoni HRT-ova glazbenog showa “The Voice". Nakon razgovora s 25-godišnjim pobjednikom i sami smo se uvjerili u to.
– Iznenadilo me ovo, još nisam svjestan i mislim da još neko vrijeme neću ni biti svjestan da sam pobijedio – pomalo u nevjerici govori nam Vinko kojem je pobjeda donijela i ugovor s diskografskom kućom Universal Music Group, ali i poznanstvo i prijateljstvo s Davorom Gopcem kojeg je odabrao za svog mentora.

– Mentor Davor Gobac je ponosan, rekao mi je da nikada u životu nije dobio nagradu za nešto i evo sa mnom je to uspio. Od prvog trenutka kad mi se Gobac okrenuo, to je bilo iskreno upoznavanje koje je od tada samo raslo i sinoć je dosegnulo vrhunac zajedničkim duetom. Njegove emocije dok sam pjevao “Pelin i med” dirnule su cijelu Hrvatsku. Ovo je prvi put da sam postigao takvu reakciju publike s hrvatskom pjesmom jer dosad sam uvijek forsirao strane pjesme i u njima imao jaku emociju, ali htio sam ovaj show završiti s hrvatskom pjesmom. To je bio rizik koji sam odabrao i ispalo je savršeno. “Pelin i med” Dina Dvornika meni je najbolja naša pjesma u posljednjih petnaestak godina – kaže nam Vinko.

Pogledajte galeriju s finala treće sezone The Voicea

1/18

Što se tiče glazbe on je, kaže, izrod u svojoj obitelji. – Možda je netko u mojoj obitelji imao taj glazbeni talent samo ga nije usavršio. Ja sam počeo svirati i pjevati s 14, 15 godina. Na poduke iz gitare išao sam samo dva mjeseca i nakon toga sam nastavio sam. Zapravo sam samouk u sviranju – kaže nam ovaj Čapljinac i dodaje kako su njegove dvije tetke djelomično krive za njegov glazbeni izričaj jer su mu poklonile gramofon i ploče. Vinkovi roditelji prije pet godina otišli su u inozemstvo trbuhom za kruhom, a on je svoj studij plaćao konobareći i brinuo se za kuću u Čapljini.

– Roditelji i djevojka bili su ponosni, a cijela obitelj i prijatelji su toliko sretni da sam se pitao je li moguće da su sretniji od mene – kaže nam Vinko. Uoči finala je rekao kako on bez obzira na ishod natjecanja i dalje želi svirati na ulici i stvarati autorske pjesme, pa ga pitamo želi li se i dalje držati tog plana.

 

 

– Glavni cilj je stvaranje autorskih pjesama, najbitnije je što će one donijeti, jer za mene je ovo bila jedna lijepa bajka od nekoliko minuta i tek sad počinje pravi rad. Moram opravdati sve ove glasove koje sam dobio u finalu – kaže Vinko. Zahvaljuje mentoru, vokalnoj trenerici Gini i producentu Skansiju što su mu pomogli svojim savjetima tijekom cijelog natjecanja.

– Gobac mi je stalno savjetovao da budem svoj. Želim i dalje ostati svoj jer u suprotnom to neću biti sto posto ja. Ako ostanem svoj, onda će to biti iskreno i dobro – zaključio je Vinko. 

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
09:58 24.02.2020.

Zašto????? Što je krivo? Tko je uvrijeđen? Možda iskreno divljenje čovjeku koji je osvojio srca dobroćudnih ljudi? Zar pozdrav roditeljima koji su ga odgojili? Nevjerojatno! Vas treba prijaviti za diskriminaciju! Ovo je nečuveno!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije