Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večernjakova ruža

Otkrila je brojna imena domaće scene, stvara trendove i piše povijest. Znate li tko je ona?

Večernjakova ruža
Foto: Franjo Matković
1/3
15.02.2024.
u 12:41

 Mijenjali su se trendovi – ona je pisala povijest televizije i radija, glazbe i glumišta. Ona je najprestižnija medijska nagrada – koja je uvijek ukorak s medijskim trendovima. Ona je otkrila brojna imena s domaće scene koja su i danas velika. Ona je Večernjakova ruža – graciozna, tradicionalna, jednako tako i urbana, nagrada bez koje se ne može zamisliti povijest medija, važan dio pop kulture, a ove godine slavi svoj 30. rođendan.

Prema Cirlotu, ruža je suština dovršetka, besprijekornog postignuća i savršenstva dok se zbog svog okruglog oblika smatra kotačem života pa ne čudi što su brojni redatelji, pisci i izvođači inspiraciju pronašli upravo u ruži i integrirali je kao dio pop kulture.

Simbol ruže u pop kulturi

Crvena ruža klasičan je simbol ljubavi i romantike. Nosi snažno i dobro poznato značenje duboke privrženosti i strasti. Davanje ili primanje crvene ruže često se povezuje s izražavanjem snažnih osjećaja ljubavi, želje i divljenja prema nekome, dok crvena boja simbolizira intenzivne emocije.

Foto: Franjo Matković

Ruža kao ikona stila

Ruža je oduvijek bogat izvor inspiracije za dizajnere, umjetnike, kreativce, a fascinacija ovim cvijetom odražava naše razumijevanje estetike i bezvremenske ljepote. Kao najzanosnija, kraljica cvijeća, ruža je simbol moći i gracioznosti.

Moćan spoj tradicije i urbanosti

Biti ukorak sa svjetskim trendovima, ali istovremeno ih stvarati ono je što Večernjakova ruža radi od samih početaka. Večernjakova ruža je tradicionalna, ali u isto vrijeme ima svoju oštrinu, značaj. Moderna je i snažna, ali u svojoj srži ima utkanu hrvatsku tradiciju i kulturu.

Uvijek u centru pažnje

Bilo da je stavimo u prostor, okruženu umjetničkim djelima, ona se ističe svojom gracioznošću, uvijek je u centru pažnje. Bez sumnje, riječ je o kraljici medijskih nagrada, statueta koja u sebi ima notu umjetnosti, ali mora imati mali dio kiča, glamura i simpatičnosti. Ona je Večernjakova ruža, a sada je postala dio mode.

Foto: Franjo Matković

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije