Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ruža kroz povijest

Odabirom Kerempuha Večernji list utro je put glamura

Zagreb: Dodjela nagrada Ve?ernjakova ruža za 1995. godinu, 31.01.1996.
Foto: Sinisa Hancic/PIXSELL
1/18
23.02.2024.
u 06:37

Baš kao i na dodjeli prve, dva Olivera – Mlakar i Dragojević – bili su laureati i godinu kasnije, prvi kao TV gospodin, drugi kao najbolji pjevač za 1995.

Odabirom Satiričnog kazališta "Kerempuh" za dodjelu Večernjakove ruže umjesto devedesetih popularnih diskoklubova u kojima su se mahom odvijala medijsko-estradna događanja, Večernji list utro je put glamura koji najprestižniju i najstariju medijsku nagradu prati već puna tri desetljeća, što će se potvrditi i na ovogodišnjoj dodjeli 22. ožujka u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu.

Listajući stare brojeve Večernjeg lista iz vremena kada je internet u nas bio tek u povojima, a naklada petkom, kada je izlazio ondašnji RTV prilog, bila danas nezamislivih 280 tisuća primjeraka, prisjetili smo se dodjela Večernjakove ruže. Baš kao i na dodjeli prve, dva Olivera – Mlakar i Dragojević – bili su laureati i godinu kasnije, prvi kao TV gospodin, drugi kao najbolji pjevač za 1995. Za najbolju glumicu čitatelji su opet izabrali Enu Begović koja je i po svoju drugu Ružu došla u stanci predstave pa se na daske matičnog kazališta morala vratiti po primitku statue, baš kao i najbolji glumac Božidar Alić. Među sedam najboljih kreativaca po izboru čitatelja Večernjeg lista te su godine bili i Daniela Trbović, Vanna i Prljavo kazalište, čiji su članovi na dodjelu stigli u krnjem sastavu, zbog gripe.

Svečanost su vodili Mirna Berend i Mario Sedmak, među glazbenim gostima bili su Petar Grašo i "sve popularnija mlada pjevačica" Nina Badrić, a već sljedeće godine oboje su osvojili Ruže, za najboljeg pjevača i pjevačicu.

GALERIJA Dodjela nagrada Večernjakova ruža za 1995. godinu

Zagreb: Dodjela nagrada Ve?ernjakova ruža za 1995. godinu, 31.01.1996.
1/18

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije