Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PONOS I PREDRASUDE

Nije lako kada ti kći postane sin, ali diviš mu se na hrabrosti

Cynthia Nixon
Foto: Instagram
25.06.2018.
u 09:44

Cynthia Nixon, Angelina i Brad nemaju predrasude, ali Cher i Magic Jhonson teško su prihvatili odluke svoje djece o promjeni spola

Objavom na Instagramu zvijezda serije “Seks i grad” Cynthia Nixon otkrila je kako je njezin sin Samuel zapravo transrodna osoba.

“Ponosna sam na svog sina Samuela Josepha koji je diplomirao ovaj mjesec. Čestitam njemu i ostalima Dan transrodnih osoba”, napisala je glumica.

Samuel Joseph Mozes rođen je 1996. godine kao djevojčica Samantha, koju je Nixon dobila u braku s Dannyjem Mozesom.

Od ljutnje do pomirenja

Popularna Miranda nije jedina majka u Hollywoodu kojoj je dijete odlučilo promijeniti spol. Prije deset godina spol je promijenio sin pjevačice Cher. Danas 49-godišnji Chaz odlučio je promijeniti spol unatoč protivljenjima obitelji. Legendarna pjevačica teško se mirila s činjenicom da njezina kći postaje sin.

– Iako je moja majka gay ikona, kad sam joj otkrio da želim promijeniti spol i da volim žene, bila je sve samo ne oduševljena. Nisam bio iznenađen reakcijom. Znao sam da će biti dosta loše – otkrio je Chaz.

Danas je Cher ponosna na svog sina i divi mu se na hrabrosti.

Sin R&B pjevača R. Kellyja Jay rodio se prije osamnaest godina kao Yaya. Prije četiri godine Yaya se izjasnila kao transrodna osoba i javno priznala promjenu spola.

– Mama i tata rekli su mi da me vole makar bio biseksualac, gay ili lezbijka. Bili su baš ponosni na mene – izjavio je tada Jay.

Umirovljeni košarkaš Magic Johnson mnoge je iznenadio kad je u javnost izašao s viješću da je njegov sin E. J. homoseksualac, a poslije je viđen i kako se odijeva u žensku odjeću i šminka.

– Ništa u mom životu nije funkcioniralo i želio sam trajnu promjenu, ali sam čekao da odrastem kako bih se mogao nositi s posljedicama – rekao je E. J., reality zvijezda.

Najstarija kći postat će sin

Prošle godine proces promjene spola započela je i kći Angeline Jolie i Brada Pitta. Shiloh se oduvijek voljela odijevati u mušku odjeću, igrati se s dječacima i željela je da ju se oslovljava imenom Peter ili Jack.

Nakon što je lani navršila 11 godina, posjetila je stručnjaka koji joj je preporučio hormonalnu terapiju i savjetovanje, za koje smatra da bi joj trebali pomoći u tome da postane dječak. Hormonalna terapija uvijek prethodi operaciji promjene spola pa se očekuje da će se Shiloh za nekoliko godina podvrgnuti operaciji i promijeniti spol. Njezini roditelji još se nisu javno oglasili o tome, no vjeruje se da se neće usprotiviti odluci koju je njihova kći donijela. 

Ključne riječi

Komentara 140

KR
Krezumica
10:05 25.06.2018.

Štovana autorice članka, moram Vam skrenuti pozornost na neke činjenice, o kojima neistinito pišete. Naime, spol nije moguće promijeniti. Stoga ni kćer ne može postati sin. Ne znam koje ste Vi škole završila, ali znanstvena je i biološka činjenica da se biološke datosti određuju u novonastalom DNK u 24 sata nakon začeća. Taj DNK nosi u sebi šifrirano sve biološke odrednice jedinke, od boje kose i očiju, pa do spola, nalazi se u svakoj stanici našeg organizma i ne postoji način da se te odrednice promijene na bilo koji način. Stoga apeliram na Vas i na vaše kolege da ne pišete i ne objavljujete neistine, s namjerom da čitatelje dovedete u zabludu. Hvala.

Avatar Noob-Saibot
Noob-Saibot
10:14 25.06.2018.

Mentalni Poremećaj

Avatar Bond007
Bond007
10:13 25.06.2018.

Dobio sam zuti karton, a to znaci da sam VL pogodia u sridu,...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije