Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najbolja u Europi

Marija Škaričić u Berlinu primila nagradu Shooting Stars

berlin
AFP
15.02.2011.
u 12:12

Glumica je izabrana između 25 kandidata, a konkurirala je ulogom u filmu "Majka asfalta" Dalibora Matanića

Na 61. berlinskom filmskom festivalu prije dva dana glasno se govorilo i o hrvatskom filmu. Za to je zaslužna naša 33-godišnja glumica Marija Škaričić koja je u Berlinu u društvu svjetske filmske elite primila nagradu Shooting Stars kao jedna od desetero najboljih mladih europskih glumaca.

Ispred Gerarda Butlera

– Bilo je jako lijepo i zabavno, ali i jako zahtjevno jer nam je svima radni raspored, koji uključuje i intervjue, fotografiranja i predstavljanja, bio popunjen od jutra do mraka – javila nam je Marija poslije primitka nagrade koju je lani dobila i Zrinka Cvitešić.

Da je dobila prestižnu nagradu koju svake godine dodjeljuje European Film Promotion, doznala je prije dva mjeseca. A međunarodni se žiri između 25 kandidata odlučio baš za nju na temelju Marijine uloge u filmu Dalibora Matanića “Majka asfalta”, a za koji je već nagrađena i Zlatnom arenom.

S Marijom, u kategoriji deset najboljih europskih glumaca do 35 godina, Shooting Starsom nagrađeni su i Alexander Fehling iz Njemačke, Sylvia Hoeks iz Nizozemske, Clara Lago iz Španjolske, Nataša Petrović iz Makedonija, Alicia Vikander iz Švedske,­ Nik Xhelilaj iz Albanije, Andrea Riseborough iz Engleska, Domhnall Gleesona iz Irske i P­ilou Asbaek iz Danske.

Nagrada im je dodijeljena uoči premijere filma “Koriolan” Ralpha Fiennesa, redatelja i zvijezde “Engleskog pacijenta”, koji im je nagrade i uručio.

– Ralph je strašno simpatičan! – kazala je veselo Marija i nastavila:

– Oduševljena sam i kolegama glumcima koji su sa mnom nagrađeni! To su sve daroviti, zanimljivi i krasni cure i dečki. Upoznala sam mnoštvo ljudi, među kojima i puno casting directora, koji su mi dali neke smjernice pa ćemo sada vidjeti kako će se ti kontakti razvijati glede daljnje karijere.

Po crvenom tepihu Berlinalea Marija je prošetala samo nekoliko minuta prije slavnih Gerarda Butlera i Vanesse Redgrave. A dašak hollywoodskog glamura osjetila je i na jednom snimanju.

Inozemna karijera

– Fotografirali smo se s nakitom Tesiro pa sam u jednom trenutku na sebi imala nakita u vrijednosti od gotovo pola milijuna eura, što je bilo u najmanju ruku zanimljivo iskustvo! – rekla je.

S njom u Berlinu je i dečko, redatelj Hrvoje Hribar u čijem je filmu “Što je muškarac bez brkova” i glumila.

– Iako ove godine na festivalu nemamo svoj film, ova je nagrada golemi uspjeh hrvatskog filma i na tome sam Mariji beskrajno zahvalan! Njome su naši pregovori s međunarodnim koprodukcijama dobili na važnosti i težini, što daje odličnu perspektivu – pohvalio je Hrvoje Hribar svoju djevojku. Marija Škaričić i Hrvoje Hribar iz Berlina se vraćaju danas.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije