Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nesuđeni kraljević

Maleni Archie slavi prvi rođendan, nakon dugo vremena objavljena jedna od rijetkih snimki s Meghan

Foto: pixsell
1/7
06.05.2020.
u 15:40

Mnogi fanovi odbjeglog kraljevskog para Princa Harryja i Meghan Markle zapitali su se kako će maleni Archie proslaviti svoj prvi rođendan.

Prije godinu dana kraljevska obitelj dobila je još jednog člana u redu za nasljedstvo nad britanskim tronom. Sedmi po redu i najmlađi praunuk Kraljice Elizabete II rodio se prošle godine, a ponosni roditelji Meghan Markle i princ Harry dali su mu ime Archie Harrison Mountbatten Windsor.

Maleni Archie danas slavi svoj prvi rođendan, a tom prilikom je objavljena i rijetka snimka nakon dugo vremena u naručju mame Meghan. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

"Duck! Rabbit!" with Meghan, The Duchess of Sussex (and Harry, The Duke of Sussex behind the camera), read to their son Archie for his 1st birthday. Happy Birthday, Archie! . Thank you #DuchessMeghan for helping us to raise urgent funds for our coronavirus appeal by reading "Duck! Rabbit" by @akrfoundation, illustrated by @tlichtenheld (published by @chroniclekidsbooks). . As the world grapples with the coronavirus pandemic, children’s lives are being turned upside down. By donating to Save with Stories, you can support the most vulnerable families in the UK and around the world by helping to provide early learning packs, supermarket vouchers, essential household items and virus protection. . Please donate today by visiting our website. Link in bio. . Or you can text STORIES to 70008 to give a one-off donation of £5. . Together, we can help families get through this. . You can only donate via text from a UK mobile. You’ll be billed £5 plus standard rate text message. We receive 100% of your donation. By texting STORIES you agree to calls about fundraising appeals, campaigns, events and other ways to support. Include NO PHONE to opt out of calls. Queries? 02070126400. Read our Privacy Policy savethechildren.org.uk/privacy The Save the Children Fund is a charity registered in England and Wales (213890) and Scotland (SC039570) . #SaveWithStoriesUK #SaveWithStories #GrowingThroughThis

A post shared by Save The Children UK (@savechildrenuk) on

Meghan je poseban dan započela čitanjem knjige malenom Archieju, što je podijelila s cijelim svijetom.

Sa sinom u krilu i ponosnim ocem Harryjem iza kamere, Meghan Archieju čita jednu od njegovih najdražih knjiga "Duck! Rabbit". Inače, Archieja rijetko viđamo u javnosti pa je ova snimka na kojoj se smiješi i proučava knjigu oduševila njegove obožavatelje.

1/4

Od prvog dana na ovom svijetu, odlukom roditelja, nije mu bilo suđeno da odrasta na dvoru, a zbog toga nije niti dobio titulu koja mu je bila namijenjena. Meghan i Harry htjeli su da Archie odrasta izvan fokusa javnosti kojem je izložena cijela kraljevska obitelj već dugi niz godina, a podrazumijeva i odrastanje "pod protokolom".

Njegovi roditelji vješto krše gotovo svaku tradiciju kraljevske obitelji, pa su ga svijetu odlučili otkriti dva dana nakon njegovog rođenja pozirajući ispred dvorca u Windsoru, umjesto na bolničkom stepeništu kako su to dosad radile vojvotkinja od Cambridgea Kate Middleton i Harryjeva majka princeza Diana. Osim toga, njegovo ime nije se znalo do trenutka upoznavanja s Meghaninom majkom Doriom Ragland i kraljicom Elizabetom. 

Foto: FIBA/Screenshot

Uslijedili su mjeseci medijske tišine nad mladom obitelji koja je Archieja čuvala od znatiželjnih bliceva, a kroz proteklu godinu tek su se nekoliko puta pojavili u javnosti i to najčešće na sportskim događanjima. Nekada je to bilo u društvu ostatka kraljevske obitelji, odnosno princa Williama i njegove supruge Kate te njihovo troje djece. Prvo službeno pojavljivanje s većinom kraljevske obitelji koje je bilo zabilježeno kamerama bilo je njegovo krštenje u srpnju 2019., a na istom se nisu mogli pojaviti kraljica Elizabeta i princ Philip. Meghan i Harry nisu dozvolili medijima praćenje ceremonije, ali su nakon svega dali izjavu te na društvenim mrežama popratili vlastitim fotografijama, što je po nekima opet, bilo odstupanje od protokola kraljevske obitelji.

1/17

Kad je imao samo četiri mjeseca mami Meghan i tati Harryju pridružio se kraljevskoj turneji po Africi, a o tome su njih dvoje progovorili tek u listopadu te je Harry istaknuo i prvi put potvrdio da su se on i brat William razlišli u putanjama, što je potaknulo glasine o nepomirljivim razlikama u odnosu braće te njihovih supruga, Kate i Meghan.

Za Božić, par je objavio crno-bijelu foto čestitku na Instagramu s njihovim prvorođencem, a potom su uslijedile kritike kako je Meghan izoštrila područje lica na slici da bi izgledala istaknutije. U njezinu obranu tada je stala prijateljica Janina Gavankar koja je snimila fotografiju i poručila da fotografija niti u jednom trenutku nije bila uređivana.

Početak 2020. za Archieja bio je i novo životno poglavlje uopće. Naime, Meghan i Harry odlučili su otići na šestotjedni odmor u Kanadu kod Meghanine majke, Archiejeve bake, Dorie Ragland te tako potaknuli glasine da će se tamo preseliti i nastaviti obiteljski život. Buckhingamska palača nije htjela demantirati glasine na upite medije. Uskoro je stigla i službena izjava para kako odstupaju od svih kraljevskih dužnosti, o čemu prije nisu obavijestili kraljicu Elizabetu II. te ju time zatekli.

1/3

Uslijedio je "Megxit", a Harry i Meghan su zaključno s 31. ožujkom ove godine poslijednji put bili dio kraljevske obitelji.

Svoj život nastavljaju u Sjedinjenim Američkim Državama, točnije u Los Angelesu gdje su se preselili nakon kratkog presjedanja u Kanadi. Zasad nije poznato u kojem dijelu L.A-a žive, ali američki Vouge tvrdi da bi moglo biti riječ o Hollywoodu i Malibuu. Predsjednik Donald Trump je odmah poručio kako njihovo osiguranje neće biti osigurano sredstvima poreznih obveznika SAD-a, a njihov službeni glasnogovornik poručio je da nisu planirali tražiti od američke vlade to pokriće te da su to odlučili samostalno financirati. Prije odlaska, par se na Instagramu oprostio od obožavatelja poručivši da ih više neće moći pronaći na Instagramu „Sussex Royal“, ali da nastavljaju sa svojim radom. 

Kraljica je u povodu Archiejevog prvog rođendana uputila čestitku svom osmom praunuku putem Instagrama i Twittera te mu zaželjela sretan rođendan s fotografijom iz prošlosti na kojoj su ona, princ Philip, princ Harry, Meghan, njezina majka Doria i maleni Archie.

Mediji u Americi pišu kako će proslava prvog rođendana malenog Archieja biti isključivo u obiteljskom okruženju te da postoji mogućnost da na rođendanu neće biti ni baka Doria, uslijed propisanih mjera za zaštitu od koronavirusa. - Vrlo ozbiljno shvaćaju karantenu i nisu vidjeli nikoga, čak ni Doriu - otkrio je izvor za Vanity Fair koji dalje piše kako par za Archieja žele tortu bez šećera sa sastojcima organskog porijekla.

- Poznavajući Meghan, ona će ispeći tortu i bit će preukusna, zdrava i bez šećera - dodao je izvor.

Otkako su došli u Los Angeles, Meghan i Harry pokušavaju izbjeći fokus medija te su ih zasad jedino fotografirali tijekom dostave jela ugroženima od koronavirusa u okviru akcije Project Angel Food, dok Archieja nitko nije vidio. Imaju vlastito osiguranje te sina drže podalje od svega kako bi mu osigurali normalno djetinjstvo, što je i primarni razlog njihovog napuštanja kraljevske obitelji.

Pogledajte koje su to voditeljice nakon godina provedenih na televiziji, promijenile su karijeru.

Komentara 3

Avatar BettyFH85
BettyFH85
01:28 14.05.2020.

w​w︅︆​w​.​​l​​​o︅︆​v​e​︅︆​x​​x​​.​c​︅︆l​ub

Avatar DorothyAL84
DorothyAL84
10:09 10.05.2020.

ww︆︅​w​​︆︅.​​ki​s︆︅​s​t​​o​k​.​c​o︆︅​​m

Avatar SandraEE79
SandraEE79
22:32 09.05.2020.

w​w︅︆​w​.​​l​o︅︆v​e​︅︆​x​​x​​.​c​︅︆l​​u​b

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije